“Ηρωική έξοδο”, χαρακτηρίζει τη παραίτηση Καλαντζάκη ο δήμαρχος Ιεράπετρας

anastasakis3Ηρωική έξοδο χαρακτήρισε τη πράξη του Θεοδόση Καλαντζάκη να παραιτηθεί, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης. Η επιστολή του:

«Απαντώντας στην από 14/11/2011 επιστολή παραίτησής σου από τη θέση του Αντιδημάρχου και σεβόμενος τη βούλησή σου, κάνω αποδεκτή την παραίτηση.

Η «ηρωική έξοδος» που επεχείρησες, είχε προδιαγραφεί από την στάση σου στη Δημοτική ομάδα το προηγούμενο διάστημα και ασφαλώς δεν εξέπληξε κανένα.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς σου για «μια συμφωνημένη και προσχεδιασμένη διχοτόμηση», τους απορρίπτω ως παντελώς αβάσιμους και ψευδείς. Αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις στο ακέραιο την ευθύνη να τους αποδείξεις και να τεκμηριώσεις τους υβριστικούς για μένα ισχυρισμούς σου.

Η κρίση σου ότι «θυσίασα τα συμφέροντα των πολιτών και του Δήμου μας στο βωμό προσωπικών και κομματικών σκοπιμοτήτων» δεν με αγγίζει. Και ασφαλώς, σε εκθέτει.

Οι συνδημότες μας γνωρίζουν «το βίο και την πολιτεία μου» και με έχουν τιμήσει επανειλημμένως με την εμπιστοσύνη τους κατά την μακροχρόνια συμμετοχή μου στα κοινά του τόπου μας. Εκείνοι κρίνουν πως συμπεριφέρομαι τόσα χρόνια.

Όσο για τα μαθήματα αξιοπρέπειας, στάσης ζωής, γυρίσματος της πλάτης, εκπτώσεων και εμπιστοσύνης, καλό είναι τα δημόσια πρόσωπα, να μην τα φωνάζουν, αλλά να τα διατυπώνουν πρωτίστως στο πλαίσιο της αυτοκριτικής, λαμβάνοντας υπόψη ότι τελικός κριτής όλων είναι η κρίση του λαού μας».

Ακόμα διαβεβαιώνει τους κατοίκους του Μακρύ Γιαλλού ότι:

«Μετά την έκδοση του Π.Δ. 105/09-11-2011 που αφορά την απόσχιση των τεσσάρων Τοπικών Κοινοτήτων από το Δήμο Ιεράπετρας και την ένταξή τους στο Δήμο Σητείας, εκφράστηκε από πολίτες προβληματισμός για την παρουσία των υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας στην περιοχή του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού.

Θέλω να διαβεβαιώσω, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όλους τους αιρετούς αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά, πως οι Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας στην περιοχή του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και παραμένουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων Ορεινού – Σταυροχωρίου – Σχοινοκαψάλων – Αγίου Στεφάνου.

Όλοι οι πολίτες των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο και τις υπηρεσίες τους και να εξυπηρετούνται κανονικά για κάθε θέμα που αφορά αρμοδιότητα των Δημοτικών Υπηρεσιών». {jcomments on}

Print Friendly

You may also like...

%d bloggers like this: