LIFE GRECABAT, οι νυχτερίδες ως θύματα μαζικής (παρερμηνείας) κατανάλωσης
Ομάδα πτερυγονυχτερίδων από ορυχείο του Έβρου_1

Η παράνομη εμπορία και κατανάλωση άγριων ζώων σε συνδυασμό με τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούσαν στη λαϊκή αγορά άγριων ζώων της κινέζικης πόλης Γουχάν και όχι οι φυσικοί πληθυσμοί των νυχτερίδων αποτελούν για τους επιστήμονες του προγράμματος LIFE GRECABAT την κύρια αιτία εξάπλωσης της νέας επιδημίας.

To πρόγραμμα «Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς» (LIFE GRECABAT) έχει κύριο στόχο να βελτιώσει την κατάσταση διατήρησης 10 ειδών νυχτερίδων και του οικοτόπου των σπηλαίων (οικότοπος 8310), βοηθώντας παράλληλα στην επιβίωση της ιδιαίτερης σπηλαιόβιας ζωής που υπάρχει στην Ελλάδα.

LIFE GRECABAT, οι νυχτερίδες ως θύματα μαζικής (παρερμηνείας) κατανάλωσης
πρόγραμμα LIFE GRECABAT

Συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από πόρους του Πράσινου Ταμείου. Συντονιστής – Δικαιούχος είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) και εταίροι: το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), το Πράσινο Ταμείο, το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας (ΙΝΣΠΕΕ) και η ΑΤΕΠΕ Διαχείριση Οικοσυστημάτων Μονοπρόσωπη ΕΠΕ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos