θαλάσσιες σπηλιές της ΑλαμινούΣε αντίθεση με τις σπασμωδικές και υπέρ δικαίων και αδίκων κινήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για τη “προστασία” και “προώθηση” του Ελληνικού Τουριστικού προϊόντος, μεσούσης της παγκόσμιας κρίσης, η Κυπριακή κυβέρνηση, χρόνια μπροστά από μας, πήρε μια μικρή σειρά ουσιαστικών μέτρων για να ενισχύσει το δικό της τουριστικό προϊόν και να το καταστήσει ανταγωνιστικότερο. Δείτε τα μέτρα παρακάτω για να καταλάβετε γιατί οι Κύπριοι μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το σπαθί τους και εμείς με αλχημείες.

Τα τέσσερα ! λοιπόν μέτρα των Κυπρίων είναι:


1. Κατάργηση για το 2009 των τελών διανυκτέρευσης που επιβάλλουν οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταβολή τους από το κράτος. Το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται στα 10 εκ.

2. Μείωση για το 2009 των τελών προσγείωσης και άλλων τελών που καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες , με την αποποίηση του μεριδίου που εισπράττει η Κυβέρνηση από την εταιρεία διαχείρισης των Αερολιμένων . Το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται στα 16 εκ.

3. Μείωση για το 2009 του συντελεστή Φ.Π.Α. από 8% σε 5% που εισπράττεται από τις ξενοδοχειακές μονάδες για σκοπούς διανυκτέρευσης. Το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται στα 15 εκ. Νοείται ότι τα 41 εκ. που αντιστοιχούν στα τρία πιο πάνω μέτρα θα οδηγήσουν σε μείωση της τιμής των τουριστικών πακέτων .

4. Εφαρμογή σχεδίου ενίσχυσης εσωτερικού κοινωνικού τουρισμού κατά το 2009 (επιχορήγηση διακοπών στην Κύπρο σε χαμηλά αμειβόμενους). Το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται στα 10 εκ. Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος για το 2009 ανέρχεται στο ποσό των 51 εκ. (επιβαρύνει τον Κρατικό προϋπολογισμό ) .

Print Friendly, PDF & Email

Από manos