Σύσκεψη για τις Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του ανισόπεδου Κόμβου Κριτσάς της “Νέας εθνικής οδού Αγίου Νικολάου – Καλού Χωριού”

Kounen_voakΤην Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  στο Δήμο Αγίου Νικολάου ανάμεσα στο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη και το Διευθυντή της  ΕΥΔΕ  ΒΟΑΚ κ. Γιώργο Αγαπάκη με θέμα τις μελέτες και τα έργα  που κατασκευάζονται στο Νομό Λασιθίου,  παρουσία των κ.κ. Τζανάκη  Μιλιτιάδη, Μαυράκη  Ιωάννη επιβλέποντες   μηχανικοί  του έργου, του εργοταξιάρχη  των εταιρειών  «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ-ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ, του κ. Γιάννη Παπαλεωνίδα- Διοικητή της Τροχαίας Αγίου Νικολάου καθώς και με τεχνικούς υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αγίου Νικολάου τον κ. Γιάννη Στεφανάκη, την κ. Ηρώ Ζερβού, τον κ. Κωστή Αγγελάκη και τον Ειδικό Σύμβουλο – Πολιτικό Μηχανικό κ. Σταύρο Καναβάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως το θέμα της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Κριτσάς που προβλέπεται στο υπό  κατασκευή έργο του τμήματος της νέας εθνικής  οδού Άγιος Νικόλαος-Καλό Χωριό και αποτελεί την αρχή του εν λόγω έργου.

Το έργο της κατασκευής του  ανισόπεδου κόμβου,  όπως ανέφερε ο κ. Αγαπάκης,  είναι αρκετά δύσκολο όσον αφορά στις   κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να ληφθούν. Τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν  σύντομα και γιαυτό χρειάζεται να μελετηθούν έγκαιρα οι προτάσεις για τις  ειδικές ρυθμίσεις σε θέματα κυκλοφορίας με σκοπό  να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση ώστε το έργο να κατασκευαστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και να διευκολυνθούν οι πολίτες  ως προς τη χρήση του υφιστάμενου δικτύου.  Κατά την περίοδο της έναρξης των εργασιών θα γίνουν οι κατάλληλες κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις ενώ θα υπάρξει ενημέρωση από την τροχαία  και από το Δήμο ούτως ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία.

«Στα προσωρινά μέτρα που πρόκειται να ληφθούν είναι αναγκαία η ευρύτερη κοινωνική συναίνεση και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και  να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες» τόνισε ο κ. Αγαπάκης.

«Σήμερα είχαμε μια σημαντικότατη σύσκεψη που αφορά όχι μόνο στο Δήμο Αγίου Νικολάου αλλά και όλο το νομό Λασιθίου με θέμα τον Βόρειο Οδικό Άξονα από τα Μάλια μέχρι την γέφυρα Φρουζή. Στη διάρκεια της σύσκεψης εκτός από το βασικό θέμα που συζητήθηκε σχετικά με τη διευθέτηση της κυκλοφορίας κατά την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου της Κριτσάς, μας ενημέρωσαν  ο κ. Αγαπάκης και οι επιβλέποντες μηχανικοί  του έργου για τεχνικά θέματα ως προς την Παράκαμψη Μαλλίων, για τα έργα  στην Ταρμαρο,  τη μελέτη από Νεάπολη έως Άγιο Νικόλαο, τη σύνδεση του κόμβου Ανυφαντή προς Λακώνια και το θέμα της όδευσης του νέου οδικού άξονα μέσα από τον Κάμπο του Καλού Χωριού. Η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου της Κριτσάς θα διευκολύνει παρά πολύ τη σύνδεση με την πόλη και υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστεί εντός έξι μηνών» δήλωσε ο Δήμαρχος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ακολούθησε επίσκεψη στον Κόμβο της Κριτσάς όπου υπήρξε εκτενής  ενημέρωση του κ. Αγάπάκη  σε τεχνικά θέματα.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly

You may also like...

%d bloggers like this: