Από την συνάντηση στη ΝομαρχίαΣυνεχίζει σταθερά τις δράσεις της για την προβολή και την προώθηση του Νομού και των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στο εξωτερικό η Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου. Στα πλαίσια αυτά η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη συναντήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο με ομάδα δημοσιογράφων από ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η κ. Σχοιναράκη συνομίλησε μαζί τους, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Στάθηκε ιδιαίτερα στη μακραίωνη κρητική ιστορία, εξήρε την κρητική λεβεντιά, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην κρητική διατροφή, που αποτελεί πρότυπο καλής υγείας σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον η κ. Σχοιναράκη αναφέρθηκε στη βάση της οικονομίας του νησιού μας, που είναι ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά της τοπικής παραγωγής και τα παραδοσιακά μας προϊόντα. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον της ρωσικής δημοσιογραφικής ομάδας για το έξτρα παρθένο κρητικό ελαιόλαδο και το κρητικό κρασί, παράλληλα με την πολιτισμική παραγωγή και την ιστορία του μινωικού πολιτισμού.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε:

«Συναντηθήκαμε με ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων, στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθούμε για τον τουρισμό, στοχεύοντας δηλαδή στην προβολή του τόπου μας σε άλλες περιοχές. Θα παραμείνουν τρεις μέρες στο Νομό μας, και στη συνέχεια θα γίνουν οι πολλαπλασιαστές της εικόνας του Νομού και της Κρήτης στις περιοχές τους, με ειδικά αφιερώματα στα ηλεκτρονικά και τα έντυπα μέσα, όπου εργάζονται. Η τουριστική προβολή του Νομού μας είναι πολύ σημαντική για εμάς και για το λόγο αυτό προωθούμε εδώ και πολύ καιρό δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε και στο επόμενο διάστημα μέσω επαφών μας με δημοσιογράφους και φορείς από άλλες χώρες. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι γνώριζαν πολλά θέματα από τη μυθολογία της Κρήτης, γνώριζαν λεπτομέρειες από την ιστορία μας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι λαοί μας  έχουν πολλά κοινά σημεία, τόσο στη θρησκεία όσο και την ιστορία. Επιπλέον έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα και την παραγωγή του νησιού και του νομού μας, υπερτονίζοντας μάλιστα ότι στην περιοχή τους αρχίζει πλέον η ελιά να μπαίνει στο τραπέζι τους και το κρητικό κρασί στο ποτήρι τους».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos