Για άλλη μία φορά η Λ.Σ.Π. Παρασκευή βρέθηκε έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου,μετά από το προκαθορισμένο ραντεβού της για μια νέα παρέμβαση διακοπής πληστειριασμών από τράπεζες προς ιδιώτες.

‘Όπως είχε αποφασιστεί κατά την προηγούμενη συνέλευσή μας,αυτή την φορά η διαμαρτυρία μας είχε την μορφή συλλαλητηρίου.

Ευρισκόμενοι έξω από την είσοδο του Ειρηνοδικείου,και όπως ήταν αναμενόμενο,μετά από λίγη ώρα κατέφθασε μια διμοιρία ΜΑΤ,για να μας παρεμποδίσει και πάλι,στο να πραγματοποιήσουμε την παρέμβασή μας.

Η μόνη στιγμή που υπήρξε ένταση κατά την αντιπαράθεσή μας με κάποιον εκ των αστυνομικών της διμοιρίας,ήταν όταν του αναφέραμε ότι η αντιμετώπισή τους προς εμάς δεν είναι σωστή,απάντησε ότι δεν μπορεί να κατεβάσει την ασπίδα του και να συνταχθεί με τον λαό,γιατί κατά τα λεγόμενά του «δεν θα έχει να πάρει γάλα στο παιδί του αν τον διώξουν»….!!!

Η απάντηση ήρθε άμεσα εκ μέρους μας,καθώς του είπαμε πως ΠΡΕΠΕΙ να έλθει με το μέρος μας,για να παλέψουμε μαζί,και να καταφέρουμε να έχει και αυτός αλλά και εμείς γάλα για τα δικά μας παιδιά!!!

Επίσης έγινε και επίδοση επιστολής εκ μέρους της Λ.Σ.Π. (επισυνάπτεται στο τέλος) στον αστυνομικό διευθυντή,
στην οποία αναφερόμαστε για τις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. απέναντί μας και απέναντι στον ελληνικό λαό.

Δεν δημιουργήθηκαν άλλα επεισόδια,εκτός από την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά,καθώς 10 λεπτά πριν τις 17:00,εμφανίστηκε ένας υπάλληλος της Παγκρήτιας Τράπεζας,για να «χτυπήσει» στον πλειστηριασμό ένα ακίνητο.

Ο εν λόγω «κύριος» επιτέθηκε φραστικά παρόντων πολλών μαρτύρων στον κ.Λαγογιάννη Λεωνίδα,ο οποίος είναι και μέλος της συντονιστικής της Λ.Σ.Π.,στην ουσία απειλώντάς τον έμμεσα και λέγοντάς του με ειρωνικό ύφος,ότι «σε ξέρω εγώ εσένα,ξέρω ποιος είσαι και τι κάνεις» και αφήνοντας να αιωρείται και απειλή για άσκηση βίας εκ μέρους του,γιατί όπως δήλωσε επίσης, «αν νευριάσω κι εγώ μπορεί και να.…» !!!!!!!!

Αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και προτίμησε να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία του,αποδεικνύοντας έτσι το ποιόν του χαρακτήρα του!

Τελικώς εισήλθε στην αίθουσα,όπου σε απίστευτο χρόνο ρεκόρ,κυριολεκτικά χωρίς να πάρει κανείς είδηση τι ακριβώς συνέβει και καθώς ήταν ο μόνος πλειοδότης για το ακίνητο που εκποιόταν,έδωσε μια προσφορά και έτσι κατοχυρώθηκε στην τράπεζα.

Λόγω των γεγονότων που λάμβαναν και συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα με την κατάργηση της ΕΡΤ και καθώς έπρεπε να παραστούμε σαν Λ.Σ.Π. έξω από τα κτίρια τους ως ένδειξη συμπαράστασης,δεν έλαβε τελικώς χώρα η τακτική μας συνέλευση.

Μέσω της σελίδα μας στο ίντερνετ (https://www.facebook.com/groups/laiki.stasi.pliromon/) θα γίνει ενημέρωση για τις επόμενες κινήσεις μας.

{youtube}0419l6BcbJc{/youtube}


-Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών,
τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα
και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της στάσης
πληρωμών.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΕ, ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ

ΣΧΟΛΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6/13 και ώρα 15:00 ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!!!
ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΝΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!!!!

*
Την προσπάθεια στηρίζουν συλλογικότητες, επιτροπές, συνελεύσεις, σωματεία
από το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos