Η Ελλάδα χρήσιμη άμα κονομάμε από το μύθο της
Η Ελλάδα χρήσιμη άμα κονομάμε από το μύθο της

Αφορμή για το σχόλιο, ένα σακούλι πατατάκια. Γερμανικής σύλληψης και παρασκευής. Το όνομα “Eridanous”, δηλ. Ηριδανός, με γεύση τζατζίκι.

Στη κορυφή όπως βλέπετε στη φωτογραφία, λευκό και γαλάζιο του Αιγαίου, θυμίζει Σαντορίνη, Οία, λίγο πιο κάτω αρχίζουν τα όμορφα:

Original Greek Recipe, δηλ, αυθεντική Ελληνική συνταγή. Αλλά δεν θυμάμαι να είχαμε ποτέ σ’ αυτή τη χώρα, συνταγή με πατατάκια τηγανιτά με τζατζίκι για να υπάρχει το τεκμήριο της αυθεντικότητας, εκτός και αν οι δημιουργοί, εννοούν ως παραδοσιακή συνταγή το τζατζίκι. Αλλά εάν γυρίσουμε το σακούλι από τη πίσω πλευρά, διαπιστώνουμε στα συστατικά ότι ουσιαστικά είναι γεύση και άρωμα τζατζικιού με υλικά που δεν έχουν και πολύ σχέση με την ελληνική συνταγή.

Λίγο πιο κάτω διαβάζουμε και κάτι επίσης ενδιαφέρον:

Hand Cooked Potato Crisps, δηλ. χειροποίητα τηγανισμένα τα πατατάκια. Άρα θα πρέπει να φανταστούμε μια ατέλειωτη σειρά από μαγείρους που τηγανίζουν ασταμάτητα πατατάκια και όχι βιομηχανικές φριτέζες ….

Βέβαια, λίγη έρευνα στο διαδίκτυο μας έδειξε ότι πρόκειται για μια σειρά προϊόντα κάτω από το όνομα Eridanous, όλα έχοντα σχέση με τους μύθους, τις γεύσεις, τη θάλασσα και το Αιγαίο, την Ελλάδα γενικότερα.

Η Ελλάδα χρήσιμη …….

Η Ελλάδα χρήσιμη άμα κονομάμε από το μύθο της
τα συστατικά για το “παραδοσιακό” τζατζίκι

Αλλά τούτο δω δεν είναι το μόνο παράδειγμα της λογικής ότι “μας είναι χρήσιμη η Ελλάδα” όσο κάνουμε παιγνίδι και κονομάμε απ’ αυτήν.

Ο κύριος  Hamdi Ulukaya ή Chombani, στις ΗΠΑ που έχει μαζέψει εκατομμύρια δολάρια με το υποτιθέμενο ελληνικό γιαούρτι του

Αλλά και το Hollywood. Που χρησιμοποιεί τη Ελληνική μυθολογία και ιστορία κατά το δοκούν και μεις ως καλά μηρυκαστικά καταναλώνουμε όποια βλακεία μας βάλει στο πιάτο.

Η Ελλάδα χρήσιμη, αλλά κατά το δοκούν. Οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες, ζούμε με τα λεφτά των εταίρων μας, οι οποίοι όμως μια χαρά πουλάνε τη κουλτούρα μας και κονομάνε. Εμείς όμως ανεχόμαστε όλη αυτή την απάτη εις βάρος μας μην αντιδρούντες ποτέ και για τίποτα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos