η παιδιατρική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κλειστή και πάλι .....
η παιδιατρική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κλειστή και πάλι …..

Για ακόμη μια φορά (ελπίζουμε για τελευταία ) έκλεισε σήμερα Παρασκευή 30/1/15 παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, λόγω έλλειψης ιατρών για να εκτελούν όλες τις εφημερίες του μήνα.

 Για αύριο Σάββατο 31/1 η κλινική θα εφημερεύσει και θα ξανανοίξει μετά από διαταγή “εντέλλεστε να εφημερεύσετε ” του διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου  προς παιδίατρο του Νοσοκομείου ΚΥ Νεάπολης “Διαλυνάκειο” που εδώ και χρόνια κάνει εφημερίες στο ΓΝΑΝ και το μήνα Ιανουάριο έχει ήδη ξεπεράσει το πλαφόν των εφημεριών που ορίζει ο νόμος (7) έχοντας κάνει οκτώ εφημερίες. Η αναγκαστική εντολή εφημέρευσης προέκυψε σήμερα το μεσημέρι όταν πλέον έγινε αντιληπτό ότι από κακή συνεννόηση των διοικήσεων αύριο Σάββατο δεν εφημέρευε παιδίατρος ούτε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου ούτε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.
Με δεδομένο ότι  το ΓΝΑΝ στους ιατρούς οφείλει απλήρωτες εφημερίες πέραν του πλαφόν (9%) για 25 (!) μήνες, η εντολή του διοικητή του ΓΝΑΝ με “εντέλλεστε” για αναγκαστική εφημέρευση αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια αυταρχική και παράνομη πράξη επιβολής απλήρωτης εργασίας.
Τη  στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ακυρώνει τα διατάγματα αναγκαστικής επιστράτευσης εργαζομένων σε διάφορους εργασιακούς χώρους, θεωρούμε ότι και στον ευαίσθητο χώρο της υγείας οι λύσεις θα πρέπει να δοθούν με κάλυψη των κενών θέσεων και με συναινετικές λύσεις (όπως η ολοκλήρωση της μετακίνησης του παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας) και όχι με λογικές “αποφασίζομεν και διατάζομεν” από τις απερχόμενες διοικήσεις των Νοσοκομείων προς τους Ιατρούς.
Είμαστε σίγουροι πως για να λύσει τα φλέγοντα προβλήματα των Νοσοκομείων η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί στην κατεύθυνση της κάλυψης των κενών και του διαλόγου με τους φορείς της υγείας, και όχι στην επιβολή μονομερών λύσεων και “εντέλλεστε” προς τους εργαζόμενους.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos