Μία από τις διάσημες παραλίες

Κόκκινη παραλία στην Σαντορίνη

Στόχος και δικαιολογητική βάση του θεσμού του κοινωνικού τουρισμού είναι η ενίσχυση της ποιότητας ζωής εργαζομένων αδύναμων κοινωνικών ομάδων και η ταυτόχρονη τόνωση των τουριστικών περιοχών με την αύξηση της κατανάλωσης, που αποφέρει έσοδα τόσο στις τοπικές οικονομίες όσο και στο Δημόσιο μέσω της απόδοσης ΦΠΑ.

 
Μέχρι στιγμής από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού επωφελούνται συνταξιούχοι και υπάλληλοι, αποκλείεται, όμως, μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επαγγελματιών, ασφαλισμένων στο ΤΕΒΕ και το Ταμείο Εμπόρων, που όμως η οικονομική τους κατάσταση τους αποστερεί τη δυνατότητα απόλαυσης ενός ταξιδιού.
 
Στο Νομό Λασιθίου υπάρχει μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών μικρών τοπικών, τουριστικών κυρίως, επιχειρήσεων, που συναποτελούν μια οικονομικά ασθενή κοινωική ομάδα, η οποία δικαιολογημένα θα έπρεπε να ενταχθεί στα παραπάνω Προγράμματα.
 
Άλλωστε, η επέκταση των ευεργετικών μέτρων του Κοινωνικού Τουρισμού και σε ασθενείς οικονομικά μικρομεσαίους επαγγελματίες, θα ωφελούσε ιδιαίτεα τουριστικές οικονομίες της Περιφέρειας, όπως το Λασίθι, αφού θα ενεργοποιούσε τουριστικά τις κοινωνικές αυτές ομάδες, αυξάνοντας την κατανάλωση και ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες.
 
Μια τέτοια θετική, τόσο για την τουριστική, όσο και για την εθνική οικονομία, συνέπεια, αντισταθμίζει το κόστος της προτεινόμενης επέκτασης του κοινωνικού αυτού μέτρου.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
  • Πρόκειται να προβεί η αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας στην άμεση δρομολόγηση της δίκαιης επέκτασης του μέτρου του Κοινωνικού Τουρισμού και στην ασθενή οικονομικά κατηγορία των Μικρομεσαίων Επαγγελματιών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

(Ερώτηση προς τον Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos