η πλευρά της  μείζονος αντιπολίτευσης
η πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης

«Η συζήτηση που προκλήθηκε στο ΔΣ από τη μειοψηφία, στόχο πραγματικό δεν είχε να διαμορφωθεί μια πολιτική του Δήμου, για τις σχολές», δήλωσε ο κ Ζερβός  σε συντάκτη της ΑΝΑΤΟΛΗΣ την επομένη της συζήτησης  του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Και συνεχίζει: «.. ενδεχομένως η πίεση αυτή να έχει άλλο κίνητρο»!!! «Επειδή πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι πρόσκεινται στο Κυβερνητικό Κόμμα!!!!!, πιθανότατα να γνωρίζουν ότι επίκειται κάποια αλλαγή..

και έτσι εύκολα μπορούν να επιρρίψουν στη Δημοτική Αρχή και όχι στην ανυπαρξία πολιτικής από την Κυβέρνηση, τις ευθύνες για την όποια δυσμενή εξέλιξη στη διάρθρωση και λειτουργία ΤΕΙ και ΑΕΙ» !!!!

Δεν τα είπε αυτά στη συνεδρίαση του ΔΣ, όπου έγινε αντιληπτή η απουσία ενδιαφέροντος για τα ΤΕΙ, αλλά την επομένη!!! Δεν μπορεί δυστυχώς να συγκρατηθεί όπως  έδειξε και η επίθεση μέσα στο συμβούλιο στον κ Αρακαδάκη!!!

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ Ζερβό εμείς έχουμε άλλα…  κίνητρα. Το ότι είχαμε την ευθύνη διαχείρισης του θέματος για 8 χρόνια, ούτε το αξιολογεί ούτε το σέβεται. Η μεταφορά αυτής της εμπειρίας είναι χρήσιμη για όλους και αποτελεί σημαντική γνώση για το Δήμο. Αυτό καταθέσαμε άλλωστε στο συμβούλιο για να βοηθήσουμε. Φαίνεται πως  έχει την άποψη πως  μόνο εκείνος έχει την δυνατότητα κατάθεσης  προτάσεων. Ενοχλείται πολύ από τις διαφορετικές απόψεις και αυτό βεβαίως  αφορά και τους ανθρώπους του συνδυασμού του που εμφανίζονται σιωπηλοί και ανεκτικοί  σε τέτοια φαινόμενα.

Έχει άραγε έννοια η παρουσία μας στο Δ.Σ. με τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες που υποβαθμίζουν συνολικά τη λειτουργία του;;

Εμείς προφανώς δεν αγαπούμε και δεν στηρίζουμε την κοινωνία μας, που ορισμένοι εξ ημών έχουμε ασχοληθεί πολλά χρόνια…

Έχουμε άλλα κίνητρα κατά τον κ Ζερβό!!! Και τι ανακάλυψε ;;; Ότι ανήκουμε στο κυβερνητικό κόμμα !!! Είμαστε πολύ λίγοι και γνωριζόμαστε.. Ας σεβαστεί τις απόψεις και τις πολιτικές επιλογές των ανθρώπων του συνδυασμού μας, που αναφέρονται σε όλο το πολιτικό φάσμα.. Θέλει προφανώς να θεωρήσει αντίπαλο την κυβέρνηση και με το πολιτιστικό υπόβαθρο που διαθέτει ,  χαρακτηρίζει τους πάντες για να βολευτεί. Να του θυμίσουμε ότι σε όλες τις περιόδους, με όλες τι κυβερνήσεις και στην πολύ δύσκολη πενταετία, συνεργαστήκαμε με τους  τοπικούς  Βουλευτές  (Καρχιμάκη, Πλακιωτάκη, Δερμιτζάκη) χωρίς κομματικά πιστοποιητικά.

Θεωρεί ίσως ότι εξυφαίνονται σχέδια σε βάρος του.. ‘Ότι εξελίσσονται γεγονότα με στόχο την μεταφορά της ευθύνης σ αυτόν!!! Αν είχαν την οποιαδήποτε επαφή με διδάσκοντες του ΤΕΙ θα γνώριζαν αυτό που είναι γνωστό σε όλους και από τα ΜΜΕ ότι έχει ξεκινήσει ο διάλογος για την Παιδεία. Και εμείς πρέπει να είμαστε παρόντες, δεδομένων και των εμπειριών που είχαμε. Το ευτύχημα είναι πως το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε αύξηση των εισακτέων στις σχολές  της περιοχής. Το ΤΕΙ θα έχει 200 εισακτέους και η ΑΣΤΕ 90. Σημαντικός αριθμός που ενισχύει την πανεπιστημιακή κοινότητα της περιοχής.

Το κλίμα αυτό είναι διαλυτικό και δεν βοηθά κανένα. Είμαστε μια πολύ μικρή κοινωνία και ο διάλογος και οι συναινέσεις είναι απαραίτητες.  Όμως με φανατισμούς, ετσιθελισμούς και έλλειψη σεβασμού δεν οδηγούμαστε πουθενά. Καθένας έχει τη  ιστορία του, τη συμβολή του και η παρουσία  του πρέπει ν γίνεται σεβαστή. Καμιά φορά παρασυρόμαστε από φανατισμούς που δεν οδηγούν  πουθενά.  ‘Όμως πρέπει, όσο έντονη και αν είναι η αντιπαράθεση να κινούμαστε σε κάποια όρια αλληλοσεβασμού.

Δεν ζητούμε από τον κ Ζερβό να τοποθετηθεί. Τοποθετήθηκε στην εφημερίδα με τον τρόπο που αναφέραμε. Ζητούμε από τον  Πρόεδρο  του ΔΣ αλλά και τους  Συμβούλους  της πλειοψηφίας (λαμβανομένων υπόψη και των συσχετισμών) να συμβάλλουν στην αποκατάσταση κλίματος διαλόγου και  σεβασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποφεύγοντα τέτοια φαινόμενα,  εκφράσεις και  συμπεριφορές. Διαφορετικά δεν έχει έννοια  ούτε η παρουσία μας ούτε ο διάλογος  με τέτοιες συνθήκες.

Να προστατεύσουμε πρωτίστως την αξιοπρέπεια μας

Άγιος Νικόλαος 23 Μαρτίου 2016

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos