Ήταν ένας γάιδαρος !Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τρεις φτωχοί χωριάτες πήγαν παρέα να μαζέψουν ξύλα. Το σούρουπο που γύριζαν φορτωμένοι προς το χωριό τους, συναντούν τον Άγιο Βασίλη που είχε αρχίσει να μοιράζει τα δώρα του. Τους βλέπει έτσι κακομοίρηδες ο Άγιος και σκέφτεται πως κι αυτοί έχουν ανάγκη τα δώρα του.
Τους λέει λοιπόν: «Ζητήστε μου κάτι και εγώ θα πραγματοποιήσω την επιθυμία σας.»

Ο πρώτος ζητά έναν γαϊδούρι για να κουβαλά τα ξύλα που τόσο τον βαραίνουν. Ψάχνει ο Άγιος στη σακούλα του και σε λίγο βγάζει ένα γαϊδουράκο με το σαμάρι του, τα χαλινάρια του, πεταλωμένο, κομπλέ!!! Τον φορτώνει με τα ξύλα, του λέει ‘Σσσσε’ και ξεκινά για το χωριό ευτυχισμένος.

Ο δεύτερος ζητά μια κατσίκα για να έχουν τα παιδιά του ένα ποτήρι γάλα κάθε πρωί. Ξαναψάχνει ο Άγιος στο σακί και σε λίγο βγάζει μια κάτασπρη κατσίκα έτοιμη για άρμεγμα. Παίρνει ο χωριάτης την κατσίκα και ικανοποιημένος ξεκινά για το χωριό.

«Ζήτα μου κι εσύ ότι θες κι εγώ θα το κάνω», λέει στον τρίτο που τόσην ώρα έβραζε μέσα του, γιατί τον άφησε τελευταίο ο Άγιος και κόντευε να σκάσει. Νευριασμένος όπως ήταν γυρνά και του λέει: «Θέλω να ψοφήσουν ο γάιδαρος και η κατσίκα που μόλις πριν λίγο έδωσες στους συγχωριανούς μου»

Ν.Π.
Λασιθιώτης (Στειακός – εκ πατρός- και Οροπεδειώτης –εκ μητρός- στην καταγωγή, γέννημα θρέμμα Αγιονικολιώτης και με σόι και συμπάθειες στην Ιεράπετρα)

Υ.Γ.
Επειδή μανιφέστο χωρίς τσιτάτα δεν γίνεται διαλέξτε και υιοθετήστε ένα από τα παρακάτω: Εφετείο στη Νεάπολη! Βόρειος Οδικός Άξονας! Νότιος Οδικός Άξονας! Φυσικό Αέριο στον Αθερινόλακο! Ανάπτυξη αγροτοτουρισμου στο Οροπέδιο!

Print Friendly, PDF & Email

Από manos