ΣητείαΜε κοινή υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Υγείας, εγκρίθηκε ο νέος αναβαθμισμένος Οργανισμός του Γενικού ΝοσοομείουΚέντρου Υγείας Σητείας. Στο νέο Οργανισμό προβλέπονται 46 επιπλέον θέσεις Διοικητικού, Νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού ενώ ο αριθμός των κλινών ανέρχεται από τις 60 στις 110.
 
 
Επιπλέον ιδρύονται νέα τμήματα, θεσμοθετούνται πολλά απ’ αυτά που λειτουργούσαν άτυπα και εξασφαλίζεται η λειτουργία του αξονικού τομογράφου.
 
Η απόφαση των Υπουργείων θα δημοσιευθεί σύντομα στο ΦΕΚ και έτσι η Διοίκηση θα μπορεί άμεσα να προχωρήσει στην προκήρυξη και την πλήρωση των θέσεων.
 
Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγκρίθηκε ο νέος αναβαθμισμένος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Σητείας.
 
Στο νέο Οργανισμό προβλέπονται 46 επιπλέον θέσεις Διοικητικού, Νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού ενώ ο αριθμός των κλινών ανέρχεται από τις 60 στις 110.
 
Επιπλέον ιδρύονται νέα τμήματα, θεσμοθετούνται πολλά απ’ αυτά που λειτουργούσαν άτυπα και εξασφαλίζεται η λειτουργία του αξονικού τομογράφου ο οποίος αγοράστηκε με τα χρήματα και τις θυσίες του Σητειακού λαού.
 
Είναι προφανές ότι ενισχύονται τα ήδη λειτουργούντα τμήματα ενώ αυτή η ουσιαστική, ποιοτική αλλά και ποσοτική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας θα γίνει με την αύξηση του προϋπολογισμού των εξόδων του με ποσό άνω του 1.000.000 ετησίως.
 
Πολύ σύντομα η κοινή απόφαση των Υπουργείων θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και η Διοίκηση θα μπορεί άμεσα να προχωρήσει στην προκήρυξη και την πλήρωση των θέσεων. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε την καίρια συμβολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σητείας, η οποία εργάστηκε σκληρά κάνοντας ένα σχεδιασμό ο οποίος ήταν ρεαλιστικός και αυτό βοήθησε στην αποδοχή του.
 
Εδώ και πολλά χρόνια οι εκάστοτε διοικήεις του Νοσοκομείου προσπαθούσαν να επιτύχουν κάτι παρόμοιο αλλά δεν έβρισκαν ανταπόκριση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
 
Τώρα, 19 ολόκληρα χρόνια μετά από την ίδρυση του Νοσοκομείου Σητείας επιτυγχάνουμε την αλλαγή του κανονισμού του Νοσοκομείου ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της κοινωνίας αλλά και στις ανάγκες της για πληρέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας.
 
Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση αφουγκραζόμενη τα συνεχή μας αιτήματα αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του Νοσοκομείου σε μία ανερχόμενη περιοχή η οποία προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια.
 
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει για μία ακόμη φορά
 
  • παρά τη γνωστή σε όλους οικονομική κατάσταση
  • ότι θέτει ως πρωταρχικό στόχο την έξοδο του Νομού Λασιθίου από το τέλμα στο οποίο την είχαν ρίξει οι ανάλγητες πολιτικές των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό το πράττουμε στο μέσον της πρώτης μας τετραετίας εν αντιθέσει μ’ αυτούς που μας κυβερνούσαν επί σειρά ετών.

Και αυτό το πράττουμε με έργα και όχι με λόγια.

 

Γιάννης Πλακιωτάκης

ουλευτής Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos