ΣχολείοΚα Υπουργέ,
Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας με αυτό τον τρόπο για να σας εκθέσουμε το πρόβλημα που μας απασχολεί από την έναρξη του σχολικού έτους και για το οποίο δε βρίσκουμε την απαιτούμενη ανταπόκριση και εν τέλει λύση από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης του νομού μας.
 
Το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει τη φετινή χρονιά είνα η έλλειψη καθηγητών φιλολόγων, ειδικότητα βασική όπως γνωρίζετε για τη λειτουργία ενός σχολείου. Οι απαιτούμενες διδακτικές ώρες είναι 97, οι προσφερόμενες από το υπάρχον προσωπικό 46, οι απομένουσες αδιάθετες είναι 51.
 
Με αυτή την κατάσταση δύο τμήματα της Α τάξης δε διδάσκονται Νεοελληνική Γλώσσα, ένα τμήμα δε διδάσκεται Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, τρία τμήματα δε διδάσκονται Νεοελληνική Λογοτεχνία, Ιστορία, Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, δύο τμήματα της Β τάξης δε διδάσκονται Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία, ύο τμήματα της Γ τάξης δε διδάσκονται Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή.
 
Εξαντλήσαμε τις δυνατότητες που είχαμε για επικοινωνία με το Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης για την αντιμετώπιση του ποβλήματος, αλλά θεωρούμε ότι απευθυνόμαστε «εις ώτα μη ακουόντων» και εμπαιζόμαστε από το Δ/ντή με την παρελκυστική πολιτική την οποία ακολουθεί. Και επειδή όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει τι συμβαίνει γύρω του σας πληροφορούμε:
 
1.τι στα σχολεία άλλων πόλεων έχει γίνει ήδη πρόβλεψη προσωπικού και για την ενισχυτική διδασκαλία!!!
 
2. Με τη διαδικασία των αποσπάσεων νεοδιορίστων εκπ/κών αποσπάστηκαν από το νομό μας τρεις φιλόλογοι και δεν αντικαταστάθηκαν.
 
3. Υπάρχει φιλόλογος ο οποίος υπηρετεί στη Δ/νση με απόφαση του ΠΥΣΔΕ. Επειδή θεωρούμε ότι έχει γίνει μεροληπτική μεταχείριση εις βάρος του σχολείου μας από το Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης με την ανισομερή κατανομή των καθηγητών που διορίστηκαν είτε ως μόνιμοι, είτε ως αναπληρωτές με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο που σας αναφέραμε παραπάνω, δηλ. αλλού να υπάρχει πλεόνασμα καθηγητών και στο σχολείο μας έλλειμμα της τάξης του 50%, σας παρακαλούμε να παρέμβετε , ώστε το συντομότερο να διοριστούν ή να μετακινηθούν οι φιλόλογοι που χρειάζονται.
 
Χρέος της πολιτείας είναι, όπως κι εσείς έχετε διακηρύξει να φροντίζει για τη στελέχωση των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες για όλα τα παιδιά και οι ίσες ευκαιρίες στη μάθηη, χωρίς εμείς οι γονείς να είμαστε υποχρεωμένοι να καταφεύγουμε σε άλλους τρόπους δυναμικής διεκδίκησης των αυτονόητων.
 
Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και σας ευχαριστούμε. Νεάπολη 10/10/2006 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νεάπολης Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos