Ανοιχτή Επιστολή  στους γονείς από τους εκπαιδευτικούς Ιεράπετρας
1ο γυμνάσιο Ιεράπετρας

Αγαπητοί γονείς,

Εμείς οι εκπαιδευτικοί των παιδιών σας νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας

και να μοιραστούμε την αγωνία μας για τη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση που βρίσκεται εδώ και χρόνια στη δίνη βίαιων περικοπών, συρρίκνωσης, υποβάθμισης και απαξίωσης.

Κάθε σχολική χρονιά ξεκινά με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και αμέτρητες ώρες μαθημάτων χάνονται από έλλειψη προσωπικού.

Ο θεσμός του Ολοήμερου Σχολείου οδηγείται στην απόλυτη απαξίωση. Το τι αντικείμενα θα διδάσκονται τα παιδιά στο ολοήμερο δεν εξαρτάται από το τι έχουν ανάγκη, αλλά από το ποιοι εκπαιδευτικοί «περισσεύουν».

Η ενισχυτική διδασκαλία έχει στην ουσία καταργηθεί. Πλησιάζουμε στη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς και κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία μας συνεχίζουν να υπάρχουν – και κάποια άλλα έχουν καλυφθεί ακόμη και στα μέσα της σχολικής χρονιάς.

Η αδιοριστία – οκτώ χρόνια έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί – σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τμημάτων που έχουν γίνει και αυτές που σχεδιάζονται να γίνουν οδηγούν σε ένα αναχρονιστικό σχολείο που δουλεύει με όσους και όποιους εκπαιδευτικούς έχει, παραβιάζει τις ίσες ευκαιρίες μάθησης, που πρέπει να έχουν όλοι οι μαθητές, επιτείνει την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών από την παραπαιδεία και τα φροντιστήρια και καταδικάζει τους εκπαιδευτικούς σε μόνιμη αναπλήρωση και περιπλάνηση.

Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά τις κρατικές δαπάνες για την παιδεία και στα χρόνια των μνημονίων έχουν πέσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Μόνιμους διορισμούς που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης
  • Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Αναλογία εκπαιδευτικού-μαθητών 1:15 στο Νηπιαγωγείο, 1:20 στο Δημοτικό Σχολείο)
  • Στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής
  • Καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων με οικονομικά κριτήρια

Σας θέλουμε μαζί μας σ’ αυτό τον αγώνα!

  • Ο αγώνας μας έχει στόχο ένα καλύτερο σχολείο για τους μαθητές μας
  • Ο αγώνας που κάνουμε αφορά πρώτα από όλα τους μαθητές μας και τους γονείς τους
  • Ο αγώνας πρέπει να δοθεί χέρι χέρι από γονείς και εκπαιδευτικούς

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos