ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α., Κωστής Δερμιτζάκης
ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α., Κωστής Δερμιτζάκης

Κύριε Δήμαρχε,

Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο για τον οποίο στείλατε προς εμένα αυτή την επιστολή, απ’ τη στιγμή μάλιστα που από την αρχή της θητείας σας

είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία για όλα τα προβλήματα της περιοχής.

Για το Γενικό Νοσοκομείο της Ιεράπετρας έχω δώσει πάντα το παρόν από την πρώτη στιγμή σε όλους τους αγώνες, και σαν εκπρόσωπος των φαρμακοποιών, και σαν απλός πολίτης, και σαν Βουλευτής με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή.

Έχω ενημερώσει και εσάς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και την επιτροπή αγώνα, και όλο τον λαό της περιοχής μας με δηλώσεις και συνεντεύξεις, ότι έχουν δρομολογηθεί θετικές εξελίξεις και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα. Το νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι και προσωπικός μου στόχος να ξαναγίνει πολύ καλύτερο από πριν. Ήδη επίκειται η τοποθέτηση δεύτερου παθολόγου εντός των ημερών. Επισπεύδουμε επίσης τις διαδικασίες για αλλαγή του οργανισμού ώστε να έχει 4 παθολόγους αντί για 2 (να θυμίσουμε ότι η κατάργηση των 2 παθολόγων έγινε το 2012 επί μνημονιακών κυβερνήσεων) και να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης προκήρυξης άλλων 2 παθολόγων ώστε η παθολογική να είναι πλήρης.

Έχει τοποθετηθεί ένας βοηθός ακτινολόγου ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο ακτινολογικό.

Από τους διορισμούς που έχει εξαγγείλει το υπουργείο, το νοσοκομείο μας θα ενισχυθεί σε γιατρούς, σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Από την κοινωφελή εργασία έχουν ζητηθεί 26 άτομα που θα καλύψουν αρκετά κενά μέχρι να έρθει το μόνιμο προσωπικό.

Γνωρίζετε επίσης το προσωπικό μου ενδιαφέρον για το πολυδύναμο ιατρείο Μακρύ Γιαλού ώστε να ξεμπλοκάρει η διαδικασία η οποία επί χρόνια είχε παγώσει.

Από το Υπουργείο Υγείας κατατίθεται νομοσχέδιο που θα δίνει κίνητρα ώστε να προτιμούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές την ελληνική περιφέρεια. Θέλω να σας θυμίσω ότι πρόσφατα υπήρξε προκήρυξη για επικουρικό παθολόγο τριετούς θητείας για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Όλα αυτά που ανέφερα σύντομα αποδεικνύουν ότι αυτό που ισχυρίζεστε πως δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζετε πως αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε στο Ε.Σ.Υ. ένα σεληνιακό τοπίο. Υπάρχουν τεράστιες και δραματικές ελλείψεις σε όλη τη χώρα. Αγωνιζόμαστε με στοχευμένες προσλήψεις να κρατήσουμε το σύστημα όρθιο να μην καταρρεύσει. Επί πέντε χρόνια όχι μόνο δεν είχε διοριστεί ούτε ένας γιατρός αλλά αποχώρησαν 22.000 εργαζόμενοι. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, μέσα σ’ αυτή την τραγική κατάσταση που παρέδωσαν τη χώρα οι υπηρέτες του μνημονίου, αγωνιζόμαστε. Δεν είμαστε ούτε ίδιοι με τους προηγούμενους ούτε αγωνιζόμαστε για τους ίδιους σκοπούς. Αυτοί προσπαθούσαν να διαλύσουν τα νοσοκομεία και να παραδώσουν αυτό το ύψιστο κοινωνικό αγαθό ως εμπόρευμα στα χέρια των μεγάλων συμφερόντων. Εμείς αγωνιζόμαστε για ένα Ε.Σ.Υ. αναβαθμισμένο, με δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζετε και εσείς και όλοι οι συμπολίτες μας ότι δεν είμαι αντίθετος σε όλες τις κινητοποιήσεις γι’ αυτό και έστειλα μήνυμα συμπαράστασης για την κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου αφού δεν μπορούσα να βρεθώ προσωπικά.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι αγώνες του λαού έφεραν και φέρνουν αποτελέσματα. Δεν είμαστε απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Είμαστε κοντά στα κινήματα πάντα. Κάποιοι άλλοι απουσίαζαν και σήμερα εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά και κάποιοι άλλοι νομοθετούσαν και υλοποιούσαν καταστροφικές πολιτικές για την υγεία και σήμερα έχουν το πολιτικό θράσος να εμφανίζονται ως τιμητές

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη Δευτέρα 22/6 κορυφώνεται η μεγάλη μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η πατρίδα μας, μέσα σε έναν απίστευτο πόλεμο εκβιασμών και κινδυνολογίας από συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα. Η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης κατάληψης της ΔΥΠΕ, επαναλαμβάνω τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν βοηθά τις συλλογικές μας προσπάθειες. Η ΔΥΠΕ δεν πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί διότι τρέχουν κρίσιμα θέματα και για το νοσοκομείο μας.

Δεν είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή πάλης για δίκαια αιτήματα του λαού μας. Θεωρώ το χρόνο (timing) λάθος, τη στιγμή μάλιστα που όπως προανέφερα περιμένουμε θετικές εξελίξεις για το νοσοκομείο μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω και εσάς και τους συμπολίτες μας ότι αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν, όσο πιο σύντομα γίνεται. Στα πλαίσια αυτά βεβαίως και θα ζητήσω άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Κωστής Δερμιτζάκης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos