Απάντηση στη ΝΟΔΕ Λασιθίου για τη στελέχωση των δομών Υγείας
τα νοσοκομεία του νομού

Δυστυχώς για σας, δεν θα χρειαστεί κάποιος να ξέρει Ιστορία, για να γνωρίζει τα έργα και τις ημέρες σας στην Υγεία, τη Δημόσια Διοίκηση και γενικά τη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι πολύ πρόσφατα και όλοι είχαμε γεννηθεί…

  1. Στην σύσκεψη στο νοσοκομείο, επισημάνθηκε απ’ όλους, ακόμα και από τον βουλευτή σας κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ, το έλλειμμα νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
  2. Ξέρετε πολύ καλά ότι με τους μνημονιακούς περιορισμούς που υπογράψατε (1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις) το ΕΣΥ απογυμνώθηκε από προσωπικό και δεν κάνατε ούτε αυτή τη μια πρόσληψη που αναλογούσε.
  3. Στην κατάσταση διάλυσης που παραδώσατε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, πρώτιστο καθήκον ήταν να μην καταρρεύσει ολοσχερώς, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που με τόση συστηματικότητα προωθούσατε.
  4. Η προσπάθεια για να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ έπρεπε να γίνει πάλι με μνημονιακούς περιορισμούς (1 προς 3 φέτος, 1 προς 1 από το 2019), όπως κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ μετά από διαπραγμάτευση.
  5. Οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, σαν αναγκαστική επιλογή, για να υπηρετηθεί ο υπέρτερος σκοπός της ανάπτυξης του δημόσιου συστήματος υγείας, πρέπει να γίνονται άμεσα και με διαφάνεια, για να μπορέσουν να δώσουν λύση στα κενά που έχουν δημιουργηθεί μετά από 8 χρόνια μνημονίων.
  6. Ο δικός σας στόχος είναι η διάλυση του Δημόσιου Συστήματος και το πέρασμα των λειτουργιών του στον ιδιωτικό τομέα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες τόσο στους αθενείς, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, όσο και στα οικονομικά του κράτους. Γιαυτό ο Πρόεδρός σας κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει το 1 προς 5 στις προσλήψεις, γιαυτό μιλάει για “πλεονάζον” ιατρικό προσωπικό, γιαυτό ονειρεύεται νέα μνημόνια.
  7. Όλοι οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι των Υ.ΠΕ για τους επικουρικούς, είναι μοριοδοτημένοι με κριτήρια ΑΣΕΠ και δημόσιοι, και οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα ένστασης στο ΑΣΕΠ. Δηλαδή, καμιά σχέση με τον τρόπο που στελέχωνε το γραφείο του ο Αντιπρόεδρος κ. Άδωνις Γεωργιάδης από το ΚΕΕΛΠΝΟ! Αλλά αυτά και αλλά πολλά που βρίσκονται υπο διερεύνηση από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλης θα απαντηθούν από τη δικαιοσύνη.
  8. Τις καθαρίστριες που απέλυσε ο Πρόεδρός σας κ. Μητσοτάκης, αλλά και τους καθηγητές των ΕΠΑΛ και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, που διώξατε για να εξυπήρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα (εργολάβους, σχολάρχες, καναλάρχες), εμείς τους προσλάβαμε ξανά, γιατί ξέρουμε ότι για τη χρεοκοπία της χώρας δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά η απέραντη διαφθορά που οργάνωσε το κόμμα σας και ο συνεταίρος σας και την ανακαλύπτουμε κάθε μέρα. Από τα εισιτήρια των λεωφορείων και τις ΜΚΟ μέχρι τα θαλασσοδάνεια στους “κολλητούς” και τα υποβρύχια.
  9. Εκτός όμως από αυτούς που απολύσατε, προσλάβαμε και όσους γιατρούς δεν είχατε προσλάβει τα τελευταία δεκα χρόνια.
  10. Φυσικά για σας είναι σπατάλη η δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όλοι θυμούνται πώς απολύσατε 2500 γιατρούς του ΙΚΑ σε ένα βράδυ και τον τρόπο που “αξιοποιούσατε” τα ΕΣΠΑ.
  11. Μπορείτε να είστε “υπερήφανοι”, ειδικά στο Λασίθι, γιατί καταφέρατε να συκοφαντήσετε επιτυχώς τις ΤΟΜΥ και να αποτρέψετε προς το παρόν τη δημιουργία της, αλλά όχι για πολύ. Αντίθετα στο Ηράκλειο, οι δικοί σας δεν τα “κατάφεραν” τόσο καλά.
  12. Κανένας γιατρός δεν μετακινήθηκε από τα Νοσοκομεία του Λασιθίου, εκτός από δύο, έναν μόνιμο και ένα επικουρικό, που κρίθηκαν και κατέλαβαν άλλες μόνιμες θέσεις. Για σας είναι άχρηστοι οι παιδίατροι, οι παθολόγοι, ο ογκολόγος, ο γαστρεντερολόγος, η ψυχιατρική κλινική, για να αναφέρουμε μερικούς μόνο από αυτούς που αδιαφορούσατε να προσλάβετε; Είναι άχρηστα τα Τμηματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που τώρα στελεχώνονται;
  13. Πείτε λοιπόν συγκεκριμένα ποιοί γιατροί, από αυτούς που διορίστηκαν τα τελευταία χρόνια, “ ζήτησαν και πέτυχαν” (παράτυπα;) να φύγουν από τα νοσοκομεία του Λασιθίου. Πείτε μια περίπτωση με ονοματεπώνυμο, ενός που διορίστηκε στο Δημόσιο παράτυπα από το “κομματικό κράτος” του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά είστε κοινοί συκοφάντες.
  14. Τα 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι που απέκτησαν δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι “ρουσφέτι” του ΣΥΡΙΖΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ.
  15. Στη Δημοκρατία μας, η κλεψύδρα τελειώνει στα τέσσερα χρόνια, και δυστυχώς για σας, είναι ο λαός που την ξαναγυρίζει. Εδώ και τρία χρόνια νομίζετε ότι “όπου νάναι τελειώνει η κλεψύδρα”, καταλαβαίνουμε την αγωνία σας αλλά και τη “στέρηση” που νοιώθετε, θα πρέπει όμως σιγά σιγά να το συνηθίσετε…

Με τις υγείες σας.

Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos