Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, σύγχρονος δήμος,
Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, σύγχρονος δήμος,

Θυμίζουμε ότι ο κ Ζερβός επέλεξε να δώσει συνέντευξη με το κλείσιμο της εξάμηνης θητείας του. Στον απολογισμό αναφέρθηκε κυρίως στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Εμείς έχουμε υποχρέωση να  κρίνουμε, να καταθέτουμε άλλες προτάσεις να ελέγχουμε. Φαίνεται όπως πως  αυτό ενοχλεί!!! Μετά τη συνέντευξη δώσαμε μια συνέντευξη στον κ Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ όπου δημοσιεύθηκαν αρκετά σημεία. Αφήσαμε να παρέλθει κάποιος χρόνος και δημοσιοποιήσαμε λίγο πιο αναλυτικά τις απόψεις μας στα ηλεκτρονικά μέσα. Αποφύγαμε επίσης να δημοσιεύσουμε κάτι τις γιορτινές ημέρες.. Ενώ λοιπόν κάναμε το αυτονόητο, ο κ Ζερβός με τον φανατισμό που τον διακρίνει έδωσε απαντήσεις στην απάντηση μας και συνεχίζει… Μπορούμε έτσι να παραχωρούμε;; Δεν είναι μόνο θέμα δικό μας ….

Τελειώνουμε σήμερα το κείμενο με αφορμή πάντα τα λεχθέντα από τον κ Ζερβό και αναφερόμαστε κυρίως στις μελέτες και την προετοιμασία μελετών που κατέχει ο Δήμος και αποτελούν σημαντικά εφόδια στη διεκδίκηση πόρων από το επόμενο ΕΣΠΑ. Παρατηρούμε με έκπληξη ότι συνεχώς η Δημοτική Αρχή αναφέρει ότι δεν υπάρχουν χρήματα και μειώνει τους στόχους. Λάθος κατά τη γνώμη μας για  ένα πρόγραμμα που είναι ανταγωνιστικό και θα μετρήσει η ετοιμότητα. Έτσι πήραμε τόσα έργα στην προηγούμενη ΕΣΠΑ.

Μελέτες υπάρχουν αρκετές. Θυμίζουμε: Ανάπλαση στα Αράπικα, Ανάπλαση στο Μύλο, Ανάπλαση στο Κεφάλι(Νομαρχία) στον Άγιο Νικόλαο. Οι μέλετες αυτές έγιναν με τις διαδικασίες του 3316 με ιδιώτες μηχανικούς. Υπάρχει ετοιμότητα για ανάθεση μελέτης για αρκετά σχολεία όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα δημοσιεύματα. Έτοιμη και η κυκλοφοριακή μελέτη που αναθεωρήθηκε. Ανάπλαση πλατείας Ελούντας που έγινε με πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Σε φάση ολοκλήρωσης το παραλιακό μέτωπο της Ελούντας. Επίσης σε φάση ωρίμανσης η μελέτη παραλιακού μετώπου στο Σίσι-Μίλητο. Στην ίδια περιοχή έχει προχωρήσει αρκετά η μελέτη αποχέτευσης-ύδρευσης  Μιλάτου αλλά και Σισίου. Από τις μελέτες που έχουν προχωρήσει από τη ΔΕΥΑΝ είναι και η αποχέτευση-ύδρευση Λακωνίων. Σε αρχική φάση αρκετές μελέτες στη Νεάπολη, Κριτσά, Βουλισμένη. Σε προχωρημένη φάση είναι η μελέτη για το νέο ανοικτό θέατρο που δυστυχώς ακούμε, χωρίς να ξέρουμε γιατί, ότι  έχει κολλήσει.. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πεζογέφυρα στην δυτική είσοδο του Αγίου Νικολάου, μετά από αιτήματα των κατοίκων, Κι αυτή η διαδικασία δεν ξέρουμε γιατί δεν προχωρεί.

Τα παραπάνω είναι μερικά που προχώρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου σε δύσκολη περίοδο. Επιμένουμε πως αυτά αποτελούν πλούτο για τη νέα Δημοτική Αρχή.

Ευχόμαστε να προχωρήσουν τα πράγματα, να έχουμε στο Δήμο μια καλή προετοιμασία, να εξασφαλίσουμε αρκετές εντάξεις, να κάνουμε σημαντικά βήματα.

Θα είμαστε παρόντες, εποικοδομητικοί, κριτικοί, με τη διαφορετική άποψη. Θα στηρίξουμε το Δήμο με μετριοπάθεια, συναίνεση και  διάλογο.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Διοίκηση του Δήμου.

Σημείωση: Σήμερα είδαμε άλλο ένα !!! δημοσίευμα του κ Ζερβού για το ΙΚΑ.  Θα δώσουμε μερικά στοιχεία ακόμα για ενημέρωση κυρίως των συμπολιτών μας.

Σύγχρονος Δήμος

Γραφείο Τύπου

Blog.sdimos.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos