Γεώργιος ΠαπαγεωργίουΟ Γεώργιος Παπαγεωργίου, ήταν ο πρώτος διδάξας, ιδιοκτήτης ιδιωτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού στο νομό. Ο Πατέρας όλων εμάς των μετέπειτα.
Έτσι λοιπον με ιδιαίτερη συγκίνηση μεταφέρουμε τη δήλωση αποχώρησης του απο τον χώρο, με τη ευχή μας να είναι καλά.

ΤΑ όπλα παρά πόδας.
Κάποτε όλα τελειώνουν.
Τα χρόνια περνούν (δυστυχώς δεν γυρίζουν πίσω) και κάποτε ο άνθρωπος πρέπει να ξεκουραστεί, γιατί «το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε σρξ ασθενής».
Το ίδιο συμβαίνει και με μένα και γι’ αυτό παρέδωσα το τιμόνι του ιστορικού αυτού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ανατολικής Κρήτης σε νέα παιδιά, με όρεξη και πάθος για να συνεχίσουν τη λειτουργία του.
Ο Ρ.Σ.Α.Κ. δημιουργήθηκε σε δύσκολες εποχές, αντιμετώπισε δύσκολε συνθήκες, διώξεις κλπ., αλλά η όρεξη, το πάθος, η θέληση προσφοράς στην κοινωνία, η αγάπη του κόσμου, αντιμετώπισαν τις όποιες δυσκολίες.

Θέλω να ευχαριστήσω:
Τους αείμνηστους σήμερα (εάν το ευχαριστώ μου μπορεί να φθάσει εκεί που βρίσκονται): Την άξια μητέρα μου (δυστχώς ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν πολύ μικρός). Τον μακαριστό εξάδελφό μου Μητροπολίτη Φιλόθεο Βουζουνεράκη. Τον Δικηγόρο και Νομάρχη Γιώργο Μαρκόπουλο. Τον Πανεπιστημιακό δάσκαλο και καθηγητή μου στη Σχολή Ραδιοηλεκτρολόγων Μιχαήλ Αναστασιάδη. Τον Πανεπιστημιακό δάσκαλο και καθηγητή μου Λεωνίδα Καραπιπέρη. Τους θείους μου στις Μπαχάμες Χρήστο και Όλγα Εσφάκη. Τον βουλευτή και υπουργό Στυλιανό Κούνδουρο. Τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Γιώργο Κανουπάκη. Επίσης όλους τους αείμνηστους σήμερα (που δυστυχώς τα ονόματά τους μου διαφεύγουν) που με τον οποιονδήποτε τρόπο με βοήθησαν.
Ευχαριστώ τους παρακάτω που βρίσκονται εν ζωή, ευχόμενος σε αυτούς υγεία και μακροημέρευση:
Τη σύζυγό μου Νίκη και τα παιδιά μου Νίκο και Μανουέλα. Τα αδέλφια μου Μάνθο, Κώστα και Ανδρέα. Τους δικηγόρους και φίλους Αντώνη Βγόντζα και Γιώργο Αθάνατο. Τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη. Τον τέως βουλευτή Κώστα Ι. Μπαντουβά. Τον τέως βουλευτή και δάσκαλο Κωστή Κοντοπόδη. Τον τέως βουλευτή Γιάννη Κουνενό. Τον πολιτευτή και δημοσιογράφο Γιάννη Πευκιανάκη. Τους φίλους Νίκο Χαραλαμπάκη και Μανώλη Μπαχλιτζανάκη.
Τον φίλο και συνεργάτη στις μορφωτικές εκπομπές του Ρ/Σ (1964, 1965) οι οποίες αναφέρθηκαν ως παράδειγμα σε εκπομπή της ΕΡΑ από το δημοσιογράφο Νικήτα Λιοναράκη (1992), καθηγητή και εκπαιδευτικό σύμβουλο Μανώλη Μιλτ. Παπαδάκη. Την δικαστικό Ανθούλα Τρανταλίδου – Ψαρουδάκη. Τον τέως νομάρχη Γιώργο Κυριακάκο. Τον φίλο Ιερέα Φώτιο Διακάκη. Τον εξάδελφό μου τέως σύμβουλο Επικρατείας Γιάννη Τζεβελεκάκη. Τους φίλους Μανώλη και Κώστα Δρυγιανάκη. Τους δημοσιογράφους Ηλία Κοζύρη (Ανατολή) και Γιάννη Δαμιανάκη (Πολίτης).
Τον φίλο τορναδόρο Μανώλη Πουλή. Τον φίλο και συνεργάτη σ εκπομπές Γιώργο Λαμπράκη. Τους φίλους ραδιοερασιτέχνες Μανώλη Φανουράκη και Γιώργο Παπαδάκη. Όλους τους κατά καιρούς συνεργάτες και εργασθέντες στον Ρ.Σ.Α.Κ. Όλες τις αρχές του τόπου μας και του νομού που κατά καιρούς βοήθησαν. Και τέλος όλους τους συντοπίτες και όχι μόνο (επνυμους και ανώνυμους) που αγκάλιασαν με αγάπη αυτό το έργο.
Ευχαριστώ ακόμη και αυτούς που πολέμησαν τον Ρ.Σ.Α.Κ. από την αρχή μέχρι σήμερα και που ασφαλώς κατάλαβαν ή θα καταλάβουν ότι «αντί πομπό απέκτησαν πομπή» όπως έγραψε στην εφημερίδα Ανατολική Κρήτη, πριν κάποια χρόνια ο παλαίμαχος Γιάννης Γαϊτανάκης τον οποίο και ευχαριστώ.
Εύχομαι στα νέα παιδιά καλή επιτυχία για να συνεχίσουν τη λειτουργία αυτού του ιστορικού Ραδιοφωνικού Σταθμού.

Ιεράπετρα 31-8-2006
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ραδιοηλεκτρολόγος Ιδρυτής του Ρ.Σ.Α.Κ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos