αποχωρώντας από το Επιμελητήριο Λασιθίου ....
… στη νέα διοίκηση του επιμελητηρίου εύχομαι να βρει ξανά τα αχνάρια της ιστορία του !

Ενόψει της συνταξιοδότησης μου ως υπάλληλος του επιμελητηρίου Λασιθίου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επιχειρηματίες και μέλη του για την συνεργασία μας επί δύο δεκαετίες.

Δυστυχώς προβλήματα με την υγεία μου, τα οποία προέκυψαν κατά την διάρκεια της εργασίας μου το τελευταίο διάστημα, με ανάγκασαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Με Ιδιαίτερη μνεία θέλω να αναφερθώ στον προηγούμενο πρόεδρο του επιμελητηρίου κ Νικόλαο Τζανόπουλο, επίσης στον κ. Νικόλαο Μαστοράκη διευθυντή και στον κ Καλλιατάκη Κώστα προϊστάμενο μου , οι οποίοι ως ομάδα μας αγκάλιασαν όλους με κατανόηση, κατατάσσοντας το επιμελητήριο Λασιθίου σε μια σύγχρονη υπηρεσία πρότυπο για τον νομό και την Ελλάδα.

Παράλληλα ένα επιμελητήριο από τα παραγωγικότερα της Ελλάδος, για το οποίο ήμασταν υπερήφανοι όχι ως υπάλληλοι αλλά ως εθελοντές. Χαρακτηριστικό είναι η πανελλήνια πρωτιά του προσωπικού του το οποίο δημιούργησε εταιρεία σε 18 λεπτά, παρακάμπτοντας την Ελληνική Γραφειοκρατία.

Μαζί ζήσαμε την δημιουργία της Παγκρήτιας συνεταιριστικής τράπεζας, το βιοτεχνικό πάρκο Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας Θαλάσσιου πάρκου, την δημιουργία του χειροτεχνικού κέντρου, την δημιουργία του εκθετηρίου προϊόντων του νομού, την υλοποίηση των προγραμμάτων INTERREG όπου για πρώτη φορά επιχειρήσεις προωθήθηκαν προς την εξωστρέφεια με αποστολές από την μέση ανατολή και Τουρκία ως όλη την ανατολική και δυτική Ευρώπη και τόσα άλλα.

Το επιμελητήριο Λασιθίου ήταν το σημείο συνάθροισης θα μπορούσα να πω των υψηλότερων πολιτικών παραγόντων της Ελλάδος, από γενικούς Γραμματείς υπουργείων, βουλευτών, υπουργών, ευρωβουλευτών/ πρωθυπουργών, υπηρετώντας τα συμφέροντα του επαγγελματικού κόσμου του νομού Λασιθίου αλλά και της Ελλάδος με την εμβέλεια και την συνέπεια που το διέκριναν.

Ο εργασιακός μου βίος στο επιμελητήριο, ήταν για μένα ένα μεγάλο ταξίδι και μια ανυπέρβλητη εμπειρία! Τις δε αξιολογήσεις μου ως υπάλληλος του, τις αφήνω ως παρακαταθήκη για τους νεότερους στο γραφείο μου!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μερίδα των συναδέλφων μου που με στήριξαν στις δύσκολες στιγμές που πέρασα με την υγεία μου με το αμέριστο ενδιαφέρον τους.

Εύχομαι σε όλους τους επιχειρηματίες και εμμέσως εργοδότες μου επί δύο δεκαετίες, στις δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνάνε καλή δύναμη, πάντα υπάρχουν κακές εποχές  που πάντα τις διαδέχονται οι καλές αν όχι οι καλύτερες. Το δε επιμελητήριο να σταθεί δίπλα τους συμπαραστάτης και αρωγός όπως πάντα.

Στη νέα διοίκηση του επιμελητηρίου εύχομαι να βρει ξανά τα αχνάρια της ιστορία του!

Μαρια Φλουράκη,

Συνταξιούχος επιμελητηριακός υπάλληλος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos