δύο κόμματα (χρώματα) επικρατούν στη χώρα: Συ.Ριζ.Α. και Ν.Δ.
δύο κόμματα (χρώματα) επικρατούν στη χώρα: Συ.Ριζ.Α. και Ν.Δ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα αποκτά αριστερή κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, δίνουν πρωτιά στον Συ.Ριζ.Α. και σηματοδοτούν μια σειρά αλλαγές στη χώρα: καλές ή κακές; θα δούμε …..

Ένα κόμμα που ξεκίνησε από 3 με 4%, μετά από πορεία μερικών χρόνων, τις επόμενες ώρες θα αναλάβει τις τύχες αυτής της χώρας. Ένα κόμμα που προσπαθεί το τελευταίο καιρό να μπει σε τάξη και να μην αερολογεί. Τώρα, πλέον, τα αστεία και οι αντισυγκρουόμενες κάποιες φορές κουβέντες στελεχών του, τέλος. Είναι κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, εφαρμόζοντας τουλάχιστον το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, αναμένουμε με ενδιαφέρον όσο και με αγωνία τη στάση των εταίρων μας. Η άνοδος στην εξουσία του Συ.Ριζ.Α. θα σηματοδοτήσει την αλλαγή λογικής και συμπεριφοράς, ή θα σφίξει η θηλιά γύρω από το λαιμό; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διαφοροποίηση της Ελλάδας θα αποτελέσει, τόσο καμπανάκι, όσο και προάγγελο εξελίξεων σε μια Ευρώπη που ουδεμία σχέση έχει με το όραμα των ιδρυτών της.

Στην εσωτερική πολιτική σκηνή θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη μαζική εξαφάνιση πολλών πολιτικών τζακιών. Νέα πρόσωπα μπαίνουν στη Βουλή, όλο το πολιτικό προσωπικό θα αλλάξει και ακόμα ευχόμαστε αυτή εδώ η “αλλαγή” να μην έχει σχέση με την αλλαγή του Πα.Σο.Κ. στο 1981. Η χώρα, ο τόπος, η Ελλάδα, δεν σηκώνουν, εκεί όπου έχει φτάσει η κρίση, αστεία και πειραματισμούς …….

τα αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos