Βρυξέλλες το αεροδρόμιο μετά την έκρηξη
Βρυξέλλες το αεροδρόμιο μετά την έκρηξη

Ως μαύρη ημέρα για την Ευρώπη χαρακτήρισε την χθεσινή ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ερωτηθείς από τα ΜΜΕ για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Ο Περιφερειάρχης όπως είπε, στις συναντήσεις του σήμερα με τον Γερμανό ομόλογο του Πέτερ Χάιμριχ της Επαρχίας Σμάλκαλντεν – Μάινιγκεν του κρατιδίου της Θουριγγίας της Γερμανίας και τον Τσέχο Πρέσβη Jan Bondy συζήτησε το όλο θέμα, τονίζοντας ότι,  χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, «να συνεργαστούμε αποτελεσματικότερα όλοι που πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή ιδέα, πρέπει οι ηγέτες να δουν διαφορετικά την προοπτική της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» και κρίνεται αναγκαίο να ενώσουμε δυνάμεις γιατί δεν γνωρίζουμε που θα είναι το επόμενο χτύπημα.

«Η χθεσινή ημέρα ήταν μια μαύρη ημέρα για την Ευρώπη. Θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση της Περιφέρειας μας και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν άδικα τη ζωή τους από τα τρομοκρατικά χτυπήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και

ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης,
ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης,

πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, αυτό τόνισα σήμερα και στον Γερμανό ομόλογο μου Περιφερειάρχη, και στον Τσέχο πρέσβη στην Αθήνα, όλοι μας πρέπει να συνεργαστούμε περισσότερο, που πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ιδέα.  Επιβάλλεται οι ηγέτες να δουν διαφορετικά την προοπτική της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που οι «Πρωτομάστορες» της Ευρωπαϊκής Ιδέας «έχτισαν» πριν από πολλά χρόνια. Δεν πρέπει να διαλυθεί η Ευρώπη, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις γιατί δεν γνωρίζουμε που θα είναι το επόμενο χτύπημα».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos