“Αρπακόλες” κι “αρπακόληδες”
επιλέξατε, να ξεφορτωθείτε τις δικαιϊκές αυτές επιταγές και να συνεχίσετε το “χαραμοφάη”
  1. Πρόσφατα, 05&10 τρέχοντος, αναρτήθηκε στη Διαύγεια η σειρά αποφάσεων, που ακολουθεί στο τέλος της παρούσας κι αφορά έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που:
  1. η διάταξη του άρθρου 24§2 του Συντάγματος επιβάλλει Οι σχετικές τεχνικές επιλογές και σταθμίσεις γίνονται κατά τους κανόνες της επιστήμης”, ενώ κατά την ίδια διάταξη,οι σχετικές ενέργειες υπάγονται στη “ρυθμιστική αρμοδιότητα και τον έλεγχο του Κράτους, με σκοπό, να εξυπηρετείται η λειτουργικότητα και η ανάπτυξη των οικισμών και να εξασφαλίζονται οι καλύτεροι δυνατοί όροι διαβίωσης.”
  2. συνακόλουθα ηδιάταξητου άρθρου 52 § 1 του ΚΟΚ “Μέτρα που αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας,… λαμβάνονται με αποφάσεις του Περιφερειακού ή Δημοτικού Συμβουλίου στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους, με βάση μελέτες που έχουν εκπονηθεί από ή για λογαριασμό των αρμοδίων Τεχνικών Υπηρεσιών τους. Οι αποφάσεις αυτές εγκρίνονται από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης”. και τέλος κατά τη
  3. νομολογία του ΣτΕ (εγκύκλιος ΥΠΕΣ αρ. πρ. 15109/13.05.2013) “η διαδικασία θέσπισης των κυκλοφοριακών και συναφών ρυθμίσεων από τους ΟΤΑ, για τις οδούς αρμοδιότητάς του δεν τελειούται προτού εγκριθούν ρητά οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων τους από το ΓΓ (νυν Συντονίστρια) της ΑΔΚ ύστερα από άσκηση πλήρους ουσιαστικού ελέγχου εκ μέρους του τελευταίου . Συνεπώς πριν από την έκδοση της εγκριτικής πράξης οι ρυθμίσεις των συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ είναι ανυπόστατες ως μη τελειωθείσες και οι σχετικές πράξεις των οργάνων των ΟΤΑ, πριν την έγκρισή τους …δεν επάγονται έννομα αποτελέσματα”
    1. Μ’ όλα αυτά “εντιμότατοι” κκ “Αρπακόλες” κι “Αρπακόληδες” Διοίκησης κι Αυτοδιοί-κησης, να σαςοχλούν, αντίνα εκπληρώσετε το καθήκον σας, όπως αυτό ορίζεται από τους νόμους και το Σύνταγμά μας ή έστω να πάτε να ξεκουραστείτε σπίτι σας, όπως ρητά σας συνέστη-σα, επιλέξατε, να ξεφορτωθείτε τις δικαιϊκές αυτές επιταγές και να συνεχίσετε το “χαραμοφάη” αδιαφορώντας ξεδιάντροπα, για τις, με δικές σας (κρατικές) παραβιάσεις του ΚΟΚ, δυσμενείς επιπτώσεις και την ανασφάλεια, που ’φεραν, στο όλο οδικό δίκτυο της Κρήτης!!
      Και βολεμένοι όλοι , με την εκτός νόμου εγκύκλιο 3208/24.10.13 (ΑΔΑ: ΒΛΛΤΟΡ1Θ-ΝΨΒ), που , ως εγκύκλιος δε δεσμεύει κανένα καικατά την οποίαΗ εν λόγω μελέτη θα περιλαμβάνει τεύχος (με στοιχεία όπως περιγραφή, σκοπιμότητα της ρύθμισης, κατηγοριοποίηση της οδού κλπ), και χάρτη όπου θα φαίνεται η υφιστάμενη κατά-σταση κυκλοφορίας και η προτεινόμενη ρύθμιση με την απαιτούμενη σήμανση (κατακόρυφη ή οριζόντια)”, ως σύγχρονοι “Εφιάλτες”

προδώσατε την πατρίδα σας αντικαθιστώντας τη μελέτη με εκθέσεις ιδεών και σούργελα,
 
μη επαγόμενα έννομα αποτελέσματα!

  • Κaι τα έχω αναφέρει όλα αυτά στις αναφορές καταγγελίες μου με θέμα “ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ κυκλ. ρύθμιση” από11.04. 2019 (§ 3 iii a) και στην όμοια “Ποια νομιμότητα? Ποιο Κράτος?” από27.02.2019 βλέπε ακολουθούν απόσπασμά της:  

“ Έργα άρπα κόλα, με εκθέσεις λέει αντί μελετών, που ορίζει ο ΚΟΚ και τεχνικές επιλογές και σταθμίσεις, όχι, με τους κανόνες της επιστήμης, όπως απαιτεί το Σύνταγμα (άρθρο 24§2), αλλά με προσωπικές λογικές του κάθε ανίδεου καλαμοκαβαλάρη σας ή αξιωματούχου του Δήμου. Δεν πρέπει, να υπάρχει υποδομή κυκλοφορίας στην Κρήτη (αστική ή υπεραστική), που να έχει γίνει, με μελέτη κυκλοφορίας κι αμφιβάλλω, αν υπάρχει πρόσωπο διοικητικό-αυτοδιοικητικό, που να θεωρεί υποχρέωσή του να ενδιατρίψει, σε όρους και κανόνες, που πρέπει, να ικανοποιεί η υποδομή κυκλοφορίας και η σήμανσή της, ακόμη και μετά την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ 15109/13.05.2013.”     ουδείς όμως των κρατούντων αποδεκτών της, ουδέ  καν εσείς  βρήκατε, να αρθρώσετε λέξη!

Αφήνοντας την υποδομή κυκλοφορίας στην Κρήτη στο ανυπόστατο και την επικινδυνότητά της

και τη φαιδρότητα των πρόσφατων ψευδο-εγκαινίων !

  • Υπενθυμίζω τέλος τις αναπάντητες αναφορές μου, για ανυπόστατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με θέμα “Υπαίτιοι αχρήστευσης υποδομής κυκλοφορίας Αγ. Νικολάου” από 02/18.09.2018 και από 20.09.2018, όπου καταγράφεται μια σειρά αποφάσεων ανυπόστατων κυκλοφ. ρυθμίσεων, λέει, αλλά μάλλον απορρυθμίσεων εννοεί, μεταξύ των οποίων πολλές βασίζονται σε καταγεγραμμένες εξηγήσεις απόντων συμβούλων (αν ήταν “παραγγελιά” αλλιώς έπρεπε να γραφτεί), Τεχνική έκθεση (δήθεν μελέτη) αρνητική, αλλ’  άκουσον-άκουσον, υποδεικνύει δουλικά (εντολές θα ’ναι ή γλειψίματα δημάρχου) στο ΔΣ τι θα κάνει αποφασίζοντας θετικά,έγκρισηθέσης  στάσης με σήμανση στάθμευσης, απαγορεύσεις στάθμευσης ή στάσης σε εισόδους-εξόδους παροδίων,όπου δεν τοποθετούνται, απαγορεύσεις  κι απλά επισημαίνεται ο χαρακτήρας των από ιδιοκτήτες

Ανάλογες επικίνδυνες ανομίες διαλαμβάνει τέλος και η Αναφορά-Καταγγελία μου με θέμα  “Μονοδρόμηση του Παραλιακού! Η ασυδοσία Διοίκησης κι Αυτοδιοίκησης” από24.06.2018,  

όπου Διοίκηση κι Έννομη Τάξη δείχνουν εν τη αφελεία ή πονηριά τους άβουλες, και δουλικές υποθάλπουσες, πράξεις δημοτικές χιλιοτραγουδισμένες κι αποδεδειγμένα άνομες και γνωστής  επικινδυνότητας  και διαφθοράς!

  • Τέλος στις ανυπόστατες επίσης, λόγω απουσίας μελέτης, δημοτικές  αποφάσεις που ακολουθούν μπορεί, να βρει κανείς πέραν του ανυποστάτου ελλείψεις διαγραμμάτων, έγκριση παρά τις διαφωνίες εισηγητών κττ.
    Κι οφείλετε, για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του, επισκεπτών και μη, να τις ακυρώσετε άμεσα, γιατί προσβάλλουν την ανθρώπινη αξία και το ανθρωποκεντρικό μας Σύνταγμα!

Και θα μου πείτε ποιος νοιάζεται γι αυτά το κράτος, οι φορείς ή οι χαραμοφάηδες του; Κανείς απ’ αυτούς θα έλεγα1

Μόνο, για κάτι βετεράνους, π’ αγκομαχούν κι ιδρώνουν, για τα προς ζην, υφιστάμενοι την απλη-στία και τον κανιβαλισμό σας, μόνο, γι αυτούς νοιάζομαι και δρω, ελπίζοντας κάποτε να μ’ αξιώσει ο Θιός, να δω, να ξεπληρώνετε τις αμέτρητες αδικοπραξίες σας.

Κι έχει ο Θεός και ο Καιρός γυρίσματα κι εγώ αθιβολές…

                              Να ’στε καλά

ΨΘΤ8ΩΚΨ-492  10/06/2019 12:55:26 απόφαση αριθμ. 225/2019  Έγκριση απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά “Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ιπποκράτους στον Άγιο Νικόλαο” 

ΨΘΔ2ΩΚΨ-ΓΑΞ   10/06/2019 12:44:19 απόφαση αριθμ. 227/2019 “Έγκριση απόφασης Επιτρο-πής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά “Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Ν. Πλαστήρα, Σολο-μού, Φιλελλήνων και στην ευρύτερη περιοχή τους στον Άγιο Νικόλαο”

ΩΡΕΑΩΚΨ-03Τ  10/06/2019 12:38:53 απόφαση αριθμ. 226/2019  “Έγκριση απόφασης Επιτρο-πής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά “Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αργυροπούλων στον Άγιο Νικόλαο”

6ΛΘΔΩΚΨ-9ΛΩ  10/06/2019 12:32:18 απόφαση αριθμ. 68/2019  “Έγκριση απόφασης Επιτρο-πής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά “Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μ. Χατζηδάκη και στην οδό Χρυσ. Ξανθουδίδου στον Άγιο Νικόλαο” 

ΩΨΧΔΩΚΨ-Τ66 10/06/2019 12:29:02 απόφαση αριθμ 72/2019  “Έγκριση απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά “Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οικισμό Φουρνή” 

68ΧΦΩΚΨ-ΓΛΕ  05/06/2019 12:1 1:59 απόφαση αριθμ 219/2019 “Έγκριση απόφασης Επιτρο-πής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά “Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Κνωσού μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου στον Άγιο Νικόλαο”

6ΥΔΛΩΚΨ-Ν26   05/06/2019 12:05:28 απόφαση αριθμ 220/2019 “Έγκριση απόφασης Επιτρο-πής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά “Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Νίκωνος στον Άγιο Νικόλαο”

Ω9ΕΠΩΚΨ-Φ60  05/06/2019 12:00:09 απόφαση αριθμ 223/2019 “Έγκριση απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά “Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στον Ξηρόκαμπο”

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos