ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος
ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος

Με πολλή χαρά δεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης για την ανάδειξη ως νέου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, κυρίου Γερασίμου.

Ο Θεοφ. Εψηφισμένος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, γεννήθηκε το 1969 με γονείς τον Ευτύχιο  Μαρματάκη από την επαρχία  Σελίνου και την Μαρίνα, κόρη του παπά Γιώργη Αγγελάκη, από την Βουλισμένη της επαρχίας Μεραμπέλλου.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στο Ηράκλειο της Κρήτης, σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθως παρακολούθησε μαθήματα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στον τομέα Ιστορίας – Λατρείας.

Το 1994 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Το 1995 χειροτονήθηκε Διάκονος. Το 1998 διορίσθηκε οικονόμος του ερειπωμένου Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγκαράθου «Κυρία Ελεούσα», το οποίο ανακαίνισε εκ βάθρων.

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το έτος 2001. Εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε διάφορες αποστολές και εκδηλώσεις.

Το 2004, εξελέγη από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής της Μετανοίας του Ηγούμενος αυτής και από τη θέση αυτή διηκόνησε έκτοτε την Εκκλησία, μέχρι την εις Επίσκοπον εκλογή του.

Πρόκειται για ένα κληρικό με εξαίρετο ήθος, στολισμένο με όλες τις αρετές εκείνες, «φιλόξενον, φιλάγαθον, σώφρονα, δίκαιον, όσιον, εγκρατή, αντεχόμενον του κατά την διδαχήν πιστού λόγου», τις οποίες, μεταξύ των άλλων αναφέρει ο Παύλος πως πρέπει να έχει ο Επίσκοπος, στην προς Τίτον επιστολή του  (1.8,9).

Στον Εφισμένον Επίσκοπον Μητροπολίτην Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμον  ευχόμεθα ευλογημένη ποιμαντορία, πολύχρονη και καλύκαρπη.

Μετά πολλού σεβασμού και αγάπης

Ευάγγελος Παχυγιαννάκης

Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos