Γαργαδόρος, ένας «πόλεμος» που δυσφημεί τον τόπο!
δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται τέτοιες πινακίδες

Αυτό που συμβαίνει  με τον Γαργαδόρο και ιδιαίτερα με τη δράση της  6ης  Μαίου,  την τελευταία  δηλαδή διαμαρτυρία της ομάδας  πολιτών για την προστασία των παραλιών, γίνεται  με απαράδεκτο  τρόπο.

Τρόπο που όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα των κακοτεχνιών της παραλίας αλλά δημιουργεί  αλυσιδωτά προβλήματα δυσφήμησης της περιοχής!

Η  τοποθέτηση/ ανάρτηση  πινακίδων όπως της φωτογραφίας  που παραπέμπει σε κίνδυνο (“DANGER”)  το μόνο που προσφέρει  είναι να απομακρύνει τον κάθε επισκέπτη όχι μόνο από την εν λόγω παραλία αλλά και από την όλη την  περιοχή!!  Θα έλεγα ότι γυρίζει τον τόπο πολλά χρόνια πίσω (αρχές δεκαετίας του 80’) όταν μια ομάδα προσπάθησε να τοποθετήσει μπροστά στα ξενοδοχεία του παραλιακού πινακίδες για το ότι  η θάλασσα είναι μολυσμένη!!!

Σήμερα η περιοχή έχει ανάγκη διαφήμισης, αντί αυτού  η συγκεκριμένη ομάδα κρατάει σε αρνητική δημοσιότητα την περιοχή μας!!

Υπάρχουν υπηρεσίες και η νόμιμη οδός να επιβληθεί η νομιμότητα. Πιθανός  να χρειαστεί και χρόνια, αυτή όμως είναι η δημοκρατία!

Γαργαδόρος,  ένας «πόλεμος» που δυσφημεί τον τόπο!
η παραλία του Γαργαδόρου, αρχές της δεκαετίας του 70, πριν η δημιουργία της μαρίνας αλλάξει όλο το θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής

Αυτό  όμως που δεν  χρειάζεται  χρόνια αλλά γίνεται άμεσα, είναι αφενός η δυσφήμηση που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα   και αφετέρου δεν γνωρίζει αυτή η ομάδα ότι ο «δικαστής» και ο μεγαλύτερος  τιμωρός του επιχειρηματία στην περίπτωση του Γαργαδόρου, θα είναι οι πελάτες του αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι με την παραλία που φυσικά και έχουν πληρώσει;  Επισκέπτες της περιοχής που θα  βαθμολογήσουν την επιχείρηση και  που θα συνετίσουν  με τα σχόλια τους τον επιχειρηματία. Πιθανότατα θα επιβάλουν  την νομιμότητα ταχύτερα από τις υπηρεσίες του κράτους μας  όπως φυσικά και τα πρόστιμα με την ακύρωση κρατήσεων ή την απαίτηση αποζημιώσεων!!

Τα προβλήματα του κάθε «σπιτιού» κύριοι τα λύνει ο νοικοκύρης εσωτερικά του σπιτιού του και όχι φωνασκώντας στην «γειτονιά», εν προκειμένου με ταμπέλες όπως αυτή που παραπέμπει σε «κίνδυνο» ακόμα και μέσω των social media.

Να σταματήσει αυτή η ομάδα τέτοιες δράσεις και να ακολουθήσει την οδό της  νομιμότητας!  Ο τουρισμός είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν για να το διαχειρίζεστε με αυτόν τον τρόπο!! Αρκετά έχει υποστεί ο τόπος και ο τουρισμός του από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ας μην ρίχνουν και άλλοι λάδι στην φωτιά του!

Θωμάς Τζανόπουλος

Τουριστικός πράκτορας

Υ.Γ.: Η παραλία σήμερα μένει άδεια από τουρίστες όχι γιατί είναι επικίνδυνη και άβολη  αλλά λόγο της αρνητικής διαφήμισης και της  σκοπιμότητας που απορρέει από αυτές τις αψυχολόγητες δράσεις!  Διαφημίστε τον τόπο μας με το ίδιο πάθος και σθένος αφού τον σέβεστε και τον αγαπάτε όπως διατείνεστε κύριοι για την προστασία των παραλιών!!

Θωμάς Τζανόπουλος

Τουριστικός πράκτορας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos