Τα είπαμε, εκτονωθήκαμε !

Από τη σύναξη

Το πόνο τους μαζεύτηκαν για άλλη μια φορά να πουν τη Τρίτη (29/4), οι δήμαρχοι του νομού Λασιθίου, στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη, όσο και στον βουλευτή Λασιθίου του Πα.Σο.Κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, στην έκτακτη συνεδρίαση της Τ.Ε.Δ.Κ. Λασιθίου.
Και ναι μεν, υπήρχε αρχικά η προτροπή για ομόνοια, μέχρι το τέλος όμως το «κλίμα» στράβωσε και αντικαταστάθηκε από τον συνήθη τοπικιστικό καυγά.

Κατά τους αιρετούς του νομού, φταίνε τα μέσα ενημέρωσης του Λασιθίουπου δεν προβάλλουν τα θέματα του νομού, η ακόμα και του Ηρακλείου που δεν ασχολούνται και όχι η δική τους έλλειψη θέλησης και η ανικανότητα. Ενδεικτικό μάλιστα της αντίφασης των δημάρχων, ήταν ότι σε μια τέτοια συνεδρίαση της Τ.Ε.Δ.Κ. Λασιθίου, έπρεπε να δοθεί πλήρης δημοσιότητα. Όμως κανείς τους δεν ειδοποίησε κανένα μέσο ενημέρωσης. Εμείς το μάθαμε κατά λάθος. Τα σχόλια δικά σας.

Ουδείς παραδέχεται τις δικές του ευθύνες για το χάλι αυτού του τόπου. Με λεκτικούς λεονταρισμούς του τύπου, τα υπουργεία φταίνε, ή ο επίτροπος, για πολλοστή φορά, οι κύριοι δήμαρχοι, θέλησαν να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες τους για το χρόνιο έλλειμμα ανάπτυξης της περιοχής, προσπαθώντας να γλυτώσουν με τη λογική ότι «εμείς τα είπαμε και τα λέμε». Μόνο που πολύ κοντά υπάρχουν κάποια παραδείγματα δημάρχων και δήμων που πραγματικά λειτούργησαν και λειτουργούν σοβαρά, αλλά οι εδώ παντογνώστες ούτε θέλουν ν’ ακούσουν. π.χ. Δήμος Αρχανών, Δήμος Χερσονήσου….Αλλά που να αποδεχτούν τέτοιες πραγματικότητες οι παλαιάς κοπής δήμαρχοι του νομού Λασιθίου που διεκδικούν το αλάθητο του πάπα, ή και του Καίσαρα.

Πλακιωτάκης, Καρχιμάκης

Τα πολιτικά πρόσωπα του νομού

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να μεταφέρουμε όσα ειπώθηκαν, άλλωστε και οι απαντήσεις των βουλευτών Πλακιωτάκη και Καρχιμάκη ήσαν οι αναμενόμενες: «Ευχολόγια».
Σ’ αυτούς άλλωστε "οφείλεται" το πολιτικό σκηνικό του τόπου.

Αλλά νομίζω ότι πρέπει να πούμε κάποιες αλήθειες:
Οι δήμαρχοι του νομού, όχι μόνο δεν στήριξαν ποτέ τα Μ.Μ.Ε. του νομού, αντίθετα τα υπονομεύουν καθημερινά.
Δέχονται όσα Μ.Μ.Ε. απλά μεταφέρουν δικές τους απόψεις. Όσοι έχουν το «θράσος» να ασκούν κριτική είναι υπονομευτές της ανάπτυξης του τόπου, πολιτικής τους κλπ..

Για το Λασίθι ισχύουν τα:

  • μετριότης, μετριοτήτων, τα πάντα μετριότης.
  • οι έχοντες σώας τα φρένας Λασιθιώτες ζουν εκτός νομού Λασιθίου.
  • κύρια ενασχόληση, (τοπικό sport) η υπονόμευση του διπλανού που προσπαθεί !
  • ο νομός Λασιθίου, τελικά έχει τους άρχοντες που του αξίζουν και αφού τους ψήφισε δεν ξέρω κατά πόσον δικαιούται δια να διαμαρτύρεται για τη πολιτική αναποτελεσματικότητα τους..…και τέλος,
  • τα Μ.Μ.Ε. του νομού, λειτουργούν στο επίπεδο μετριότητας που αρέσκονται ο νομός, ο τόπος και οι άνθρωποι.

Πώς να πάρεις στα σοβαρά πλέον κάποιους εκλεγμένους που αρνούνται να δουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει περί τις 900 αγοραπωλησίες ακινήτων σε off shore εταιρείες που κύριος οίδε ποιοι κρύβονται πίσω τους και τι ξεπλύνουν και το κυριότερο, ότι όλοι αυτοί οι «επενδυτές» που σχεδιάζουν διάφορα μέσα στο νομό, δεν έχουν εμφανιστεί εδώ επειδή μας αγαπούν, αλλά ακριβώς επειδή όλα είναι χύμα, τίποτα δεν ισχύει και δεν υφίσταται, άρα μπορούν να κάνουν τα δικά τους.

Χριστός Ανέστη κύριοι. Για σας δεν είμαι και τόσο σίγουρος……

Print Friendly, PDF & Email

Από manos