δήμος Ιεράπετρας, πολίτες εν δράσει
δήμος Ιεράπετρας, πολίτες εν δράσει

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/7/2015, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την παραχώρηση χώρου του παλιού δημοτικού σχολείου Μακρύ Γιαλού για τη μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά.

Στο σχολικό κτιριακό συγκρότημα λειτουργεί ο βρεφονηπιακός σταθμός και στεγάζεται ο Σύλλογος Γυναικών Μ.Γιαλού , όπου και λειτουργεί βιβλιοθήκη ενώ παράλληλα αναπτύσσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά της περιοχής.

Το κόστος των εργασιών που θα αναλάβει ο Δήμος  για την κατασκευή τοιχίου, εξωτερικής σκάλας για την αίθουσα που παραχωρείται σε όροφο και τη δημιουργία νέας εισόδου, υπολογίζεται να υπερβαίνει τις 15.000€. Όλα αυτά για να μην επωμίζεται το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το μηνιαίο ενοίκιο των 200€ για τη στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού στο χώρο που βρίσκεται σήμερα.

Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε την αναβολή της συζήτησης του θέματος ώστε να δοθεί η δυνατότητα να εξεταστούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν απ’τους συμβούλους της μειοψηφίας, κωφεύοντας παράλληλα στις αντιδράσεις κοινωνικών φορέων και πολιτών.

H λειτουργία ενός αστυνομικού σταθμού στο σχολικό κτιριακό συγκρότημα είναι πλήρως ασύμβατη με τη λειτουργία του χώρου. Η απόφαση της δημοτικής αρχής είναι απολύτως απαράδεκτη από παιδαγωγική σκοπιά, δημιουργεί ζητήματα ασφαλούς λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού και ακυρώνει τη λειτουργία ενός πολύτιμου κύτταρου πολιτισμού για ολόκληρη την περιοχή.

Είναι μια απόφαση που προσβάλλει ολόκληρη την Ιεράπετρα και που έρχεται να προστεθεί σε άλλες απαράδεκτες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, όπως η αίτηση να κηρυχθεί αυθαίρετο το κτίριο του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας ώστε να γίνει μετεγκατάσταση του σταθμού ΚΤΕΛ στο δημοτικό οικόπεδο. Αναδεικνύεται περίτρανα ότι  η  Δημοτική Αρχή είναι φορέας αναχρονιστικών, παρωχημένων και εντέλει επικίνδυνων αντιλήψεων, με αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία  διαχείρισης των ζητημάτων που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Σε κάθε περίπτωση, οι Πολίτες εν δράσει συνεχίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης των συνδημοτών μας και θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αποτροπή υλοποίησης τέτοιων αποφάσεων που οδηγούν σε νέα πρωτόγνωρη υποβάθμιση του τόπου μας.

Για τους Πολίτες εν δράσει,

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιεράπετρας,

Μαχαιράς Μιχάλης

Μπαλοθιάρης Κωστής

Μυλωνά-Μαμαντοπούλου Ήρα

Σουργιαδάκη Κατερίνα

η Τοπική Σύμβουλος Αγ.Στεφάνου,

Παπαδάκη Ευαγγελία

ο Τοπικός Σύμβουλος Σταυροχωρίου,

Πιπεράκης Γιώργος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos