ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης
ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης

Επίσκεψη για το θεαθήναι χαρακτηρίζει την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη στο νομό Λασιθίου ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Η προγραμματισμένη επίσκεψή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μόνο στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου εκτός από το ότι απαξιώνει τους Δήμους του νομού Λασιθίου, φαίνεται να μην έχει και κανένα ουσιαστικό σκοπό, όσον αφορά την ενημέρωση για τη διευθέτηση και την επίλυση των σημαντικών  προβλημάτων των δήμων του νομού.

Αυτό που περιμέναμε από τη ΝΟΔΕ και το νέο Πρόεδρο  της ΝΔ, τον κ. Ε. Μεϊμαράκη  σε μια τέτοια δύσκολη εποχή ήταν να επισκεφτεί τους Δήμους του Λασιθίου, όπως άλλωστε έκανε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους, καθώς και για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Ειδικά για το Δήμο της Ιεράπετρας, η επίσκεψή του, όπως και κάθε προέδρου κόμματος, έπρεπε να είναι αυτονόητη, αφού πρόκειται για ένα Δήμο που, παρά την μεγάλη συνεισφορά στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια καλείται να αντιμετωπίσει  την διχοτόμησή του, την αποψίλωση των υπηρεσιών, την έλλειψη βασικών υποδομών (λιμενικά έργα, αεροδρόμιο, οδικοί άξονες, μεταφορές), τα σοβαρά προβλήματα σε δομές όπως το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ, έργα ΕΣΠΑ κ.α

Η συγκεκριμένη στάση σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΟΔΕ, κ. Μ. Σταυρακάκη αναφορικά με το θέμα των Νοσοκομείων, θεωρούμε ότι απαξιώνει τους δημότες της Ιεράπετρας και δεν συνάδει με τον δέοντα σεβασμό σε ένα Δήμο, όπως αυτό της Ιεράπετρας.

Για αυτούς τους λόγους ως Δήμαρχος Ιεράπετρας δεν θα παραστώ στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, θεωρώντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πραγματικό ενδιαφέρον και ουσιαστικό διάλογο στο χώρο και τη βάση των προβλημάτων πάντα σε συνεργασία και με τους εμπλεκόμενους  τοπικούς φορείς.

Από τη θέση του Δημάρχου Ιεράπετρας είμαι και θα είμαι πάντα πρόθυμος για εποικοδομητικό διάλογο με κάθε κομματικό παράγοντα και εκπρόσωπο με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μου και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων και υποδομών» καταλήγει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.