ΕΛΤΑΚύριε Υπουργέ, σύμφωνα με πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση μου υπάρχει φημολογία ότι είναι στις προθέσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ, με την σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Μεταφορών, να προχωρήσετε, στην κατάργηση μιας σειράς από λειτουργούντα ταχυδρομικά γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα με στόχο την μείωση του κόστους λειτουργίας των ΕΛΤΑ, και ην πιθανή ανάθεση σε αυτές τις περιοχές της διακίνησης της αλληλογραφίας σε ιδιωτικά γραφεία.
 
Ταυτόχρονα δε, μεθοδεύεται και η μετακίνηση του προσωπικού σε πλησιέστερα ταχυδρομικά γραφεία με στόχο όπως λέγεται την ενίσχυση της λειτουργίας τους.
 
Ανάμεσα λοιπόν στα ταχυδρομικά γραφεία που φέρεται ότι είναι στο πρόγραμμα να καταργηθούν είναι και το ταχυδρομικό γραφείο Τουρλωτής του Δήμου Σητείας, ενός ταχυδρομιού γραφείου που η λειτουργία του κρίνεται απολύτως απαραίτητη, αφού ουσιαστικά εξυπηρετεί το σύνολο σχεδόν του βορείου άξονα του Δήμου Σητείας.
 
Αν αυτό ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, ότι δηλαδή οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του, το γεγονός αυτό, θα δημιουργήσει μείζον πρόβλημα και θα προκαλέσει και τις αντιδράσεις όλων των κατοίκων της περιοχής. Το αποτέλεσμα δε αυτής της επιχειρούμενης ενέργειας θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και το ξεσπίτωμ όσων εργάζονται στο γραφείο αυτό.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
 
Αληθεύει ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης στα πλαίσια ενός δήθεν εκσυγχρονισμού και της υποτιθέμενης προσπάθιας μείωσης του κόστους λειτουργίας των ΕΛΤΑ μεταξύ άλλων να κλείσει και το ταχυδρομικό γραφείο της Τουρλωτής;
 
Αναλογίζεστε το κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, γεγονός που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της εξυπηρέτησης των δημοτών αλλά και το ξεσπίτωμα όσων εργάζονται στο ταχυδρομικό γραφείο, ένα γραφείο που αποτελεί και ένα συμβολισμό ζωής στο δημοτικό διαμέρισμα Τουρλωτής και όχι μόνο;
 
Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Καρχιμάκης
(ερώτηση για τον κ. υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών )

Print Friendly, PDF & Email

Από manos