Δήμος Σητείας, ζήτω η δημοκρατία
Ο κ. Λεβεντέρης αποπέμφθηκε ουσιαστικά γιατί δεν “συνεμορφώθη με τις υποδείξεις” και μειοψήφησε.

Τελικά η Δημοκρατία θριαμβεύει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στο δήμο Σητείας. Λίγο μετά την κοπή της πίτας στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου, μάθαμε ότι ενόσω βρισκόταν εκεί ο δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης,

είχε υπογράψει την απόφαση με την οποία “Ανακαλεί από σήμερα 2-1-2018 τον ορισμό του Αντιδημάρχου Σητείας κ. Λεβεντέρη Χαράλαμπου για τον σημαντικό λόγο της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων του”.

Σε μας που τον ρωτήσαμε για το θέμα, είπε ότι καλώς χωροθετείται παραλιακά το Αστροσχολείο, αφού το μικρό τηλεσκόπιο των 14 ιντσών δεν μπορεί να δει και και πολλά πράγματα και ότι, ουσιαστικά, δεν στήνεται εκεί ένα αστεροσκοπείο. Ούτε μισή κουβέντα για την αποπομπή του αντιδημάρχου του, ούτε το δελτίο τύπου έφτασε σε μας, λες και δεν θα το παίρναμε χαμπάρι ….!!!!

Είχε προηγηθεί το απίθανο δημοτικό συμβούλιο της 29/12/2017, όπου ελήφθη η απόφαση για τη χωροθέτηση του έργου στην Αγιά Φωτιά. Όσα έλαβαν χώρα εκεί μέσα (πιο κάτω δείτε το video) κάθε άλλο παρά περιποιούν τιμή σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό σώμα του 21ου αιώνα.

Ο κ. Λεβεντέρης αποπέμφθηκε ουσιαστικά γιατί δεν “συνεμορφώθη με τις υποδείξεις” και μειοψήφησε. Πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τον συνδυασμό Πατεράκη και να ανεξαρτητοποιηθούν.

Το μέγα ερώτημα πλέον που πλανάται μετά τον “εμφύλιο” που έχει ξεσπάσει στη Σητεία εξ αφορμής του Αστροσχολείου, είναι: τι κρύβεται πίσω από τις αντιδράσεις της κυβερνώσας τον δήμο παράταξης; Ποια σούπα χάλασαν όλα όσα συνέβησαν;

Πριν κάμποσα χρόνια, προς το τέλος της δεκαετίας του 90, στην εφημερίδα “Πολίτης” της Νεάπολης, είχαμε μια πρώτη σύγκρουση με τότε προσωπικότητες της Σητείας, όταν σε άρθρο είχαμε γράψει ότι “κάποιοι καλοβολεμένοι, προτιμούν η Σητεία να παραμείνει χωριό γιατί έτσι τη θυμούνται και έτσι τη θέλουν”. Δυστυχώς το 2018, επικρατεί η ίδια λογική.

Σίγουρα, το θέμα αυτό θα αλλάξει τις ισορροπίες στο δήμο Σητείας, ως καταλύτης για πρόσωπα την επόμενη πενταετία.

Δήμος Σητείας, ζήτω η Δημοκρατία

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos