ΕΚΑΒΠαράκληση όπως ασχοληθεί κάποιος με το Ε.Κ.Α.Β. στη Κρήτη γιατί αν δεν το γνωρίζετε, υπάρχουν μόνο οκτώ ασθενοφόρα για όλη την Κρήτη, αυτά που υπάρχουν δε στα Κέντρα Υγείας λειτουργούν με έναν οηγό μόνο και τίποτα παραπάνω.
Πως μπορεί ένα άτομο να οδηγεί και να παρέχει και πρώτες βοήθειες, μόνο οι αρμόδιοι το ξέρουν και από την στιγμή που αυτοί οι οδηγοί τον κέντρων υγείας έχουν προσληφθεί με το παλιό σύστημα και είναι απλοί οδηγοί χωρίς καμιά εκπαίδευση, ούτε έχουν βγάλει το Ι.Ε.Κ  Ε.Κ.Α.Β ούτε τίποτα.

Ένα δεύτερο θέμα είναι ότι το επείγον καθορίζεται από άμεση ανταπόκριση στην κλήση και αυτό βέβαια έχει άμεση σχέση με την απόσταση από την οποία θα ξεκινήσει το ασθενοφόρο. Φανταστείτε λοιπόν τι ανταπόκριση υπάχει για όλα τα χωριά της Κρήτης από την στιγμή που ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β με έμπειρο προσωπικό, διασώστες, πληρώματα ασθενοφόρων και μονάδες κινητές που διαθέτουν γιατρό, διαθέτουν μόνο οι πρώτευουσες των νομών της Κρήτης. Όλοι η υπόλοιποι που ζουν εκτός πρωτεύουσας φαίνεται πως η ζωή τους δεν είναι και τόσο μεγάλης σημασίας για τους αρμοδίους.
Αυτά ισχύουν τον χειμώνα φανταστείτε τι γίνεται το καλοκαίρι που ο πληθυσμός του νησιού διπλασιάζεται με τον τουρισμό και την διασπορά των ξένων σε κάθε σημείο τις Κρήτης, τι ανταπόκριση έχει το Ε.Κ.Α.Β σε αυτή την περίπτωση, αλλά μάλλον ούτε και των Ευρωπαίων η ζωή έχει αξία, παρόλο που το Ι.Ε.Κ Ε.Κ.Α.Β χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρακαλώ όπως κάνετε κάτι γιατί εγώ έχασα τον αδερφό μου λόγω ανεπάρκειας του Ε.Κ.Α.Β., γιατί ήμαστε “τυχεροί” και μένουμε σε κάποιο χωριό της Κρήτης, ας μη χαθούν άλλοι άνθρωποι από απλή αδιαφορία. Αύριο μπορεί να το χρειαστείτε το Ε.Κ.Α.Β και εσείς οι ίδιοι.

ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΩΖΕΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΩΝ
ΕΛΕΟΣ

Ε.Κ.Α.Β ΙΣΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Print Friendly, PDF & Email

Από manos