Σύστημα Αγίου Νικολάου

Πρόσκοποι

Στην Ελούντα θα βρεθούν τα 45 λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Απριλίου πραγματοποιώντας την τελευταία δράση τους πριν από το κλείσιμο της φετινής χρονιάς. Η πυρά των λυκόπουλων θα ανάψει το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Σχολείο Ελούντας στις 08:30 το βράδυ στο Μαυρικιανό και ελπίζουμε ότι αυτή η πυρά θα αφυπνίσει την προσκοπική συνείδηση όσων έστω και για μια φορά υπήρξαν πρόσκοποι. Γι’ αυτό περιμένουμε τους φίλους προσκπους της Ελούντας ν’ ανάψουν μαζί μας την πυρά.

Ο Απρίλιος για τους προσκόπους της πόλης μας ήταν ένας μήνας πλούσιος σε δραστηριότητες, ξεκινώντας από τη Μεγάλη Τετάρτη με το κονσέρτο κλασικού τραγουδιού στο κινηματοθέατρο REX.
Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εκδήλωση εναρμονισμένη στο κλίμα της Μ. Εβδομάδας, που μόνο σε μεγάλες ευρωπαϊκές αίθουσες θα μπορούσαν να ζήσουν ανάλογη εμπειρία.
Οι καλλιτέχνες Κατερίνα Δοξαστάκη σοπράνο, Μαρία Παναγιωτίδου πιάνο, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης κλαρινέτο, που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Ευρώπης, τίμησαν αφιλοκερδώς τους προσκόπους και την πόλη μας συμμετέχοντας σ’ αυτή την εκδήλωση.
Ευχαριστούμε τον ΠΟΔΑΝ για τη συνεργασία και τους χορηγούς Ξενοδοχείο Blue Bay, Ανθοπωλείο Σκουλούδη. Τα ραδιόφωνα: 104,4, Δίαυλος Κρήτης, Λτώ, Ράδιο Λασίθι, Planet, Club, Ηχώ και Super Fm και την πάντα φιλόξενη εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ.

Οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν με τη συνεργασία του Δήμου Αγ. Νικολάου, ξεκινώντας τη λαμπαδηδρομία από το προσκοπικό μέγαρο και φθάνοντας μέχρι το λιμάνι με τις προσκοπικές μας λέμβους.
Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Αρετάκη για την πολύτιμη βοήθεια του και την προσφορά των φανών θυέλλης που χρησιμοποιήθηκαν στην εκδήλωση. Και φέτος οι πρόσκοποι τηρήσαμε το έθιμο, συντροφεύοντας τον Εσταυρωμένο στη διάρκεια όλης της νύχτας στους Ι. Ν. Αγ. Τριάδας, Αγ. Γεωργίου και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ελούντα. Επίσης τιμήσαμε τις περιφορές των Επιταφίων.
Ετοιμάσαμε χίλιες αναστάσιμες λαμπάδες για λογαριασμό του Δήμου, υποστηρίζοντας παράλληλα και τα περίπτερα προβολής της πόλης μας. Οι Ναυτοπρόσκοποι Αγ. Νικολάου θέλουμε και προσπαθούμε να συμμετέχουμε ενεργά στα πολιτιστικά της πόλη μας και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας υποστηρίζουν με την παρουσία τους.

Η Αρχηγός του Συστήματος

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΗΛΑΚΗ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos