Διαβάζοντας, ανάποδαΣε μια εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης, αποκαλύφθηκε το πόσο κοντά ποδάρια έχει η φενάκη, ότι ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία. Με την σιγουριά παντογνώστη και με έπαρση λογοκριτή ο διορισμένος μας περιφερειάρχης, διέκοψε την ομιλήτρια εκπαιδευτικό Πόπη Μαθιουδάκη στην εκδήλωση τιμής στη μάχη της Κρήτης.

Για ποιο λόγο;…
μα γιατί απλά διαφωνούσε με τις απόψεις της.

Χρόνια τώρα στις επετείους των αγωνιστικών σταθμών του Ελληνισμού, δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα λογύδρια τύπου «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια». Φανταστείτε τώρα αν κομμουνιστές, αντιεξουσιαστές, ή ριζοσπάστες διέκοπταν όποια εκδήλωση θεωρούσαν ότι είναι συντηρητικού και αντιδραστικού προσανατολισμού…..Τι θα γινόταν άραγε; Φανταστείτε τώρα τις παρεμβάσεις αυτς, να τις πραγματοποιούσαμε μέσα στις εκκλησίες, όπως έκανε ο κ Τσόκας…Θα μας βγάζανε τα κανάλια με τους χαρακτηρισμούς αλήτες, τρομοκράτες και τα ρέστα.
Αλλά αυτή είναι η εξουσία…δείτε τη, καμαρώστε τη. Έχει έπαρση, δεν ανέχεται την άλλη άποψη, είναι εκδικητική και ΑΓΕΝΗΣ.
Έχει όμως ένα μεγάλο προτέρημα….έχει δίπλα της όλους τους μηχανισμούς που θα κάνουν το μαύρο σε άσπρο, που θα ποιήσουν τα θύματα ενόχους και θα μετατρέψουν τους θιγμένους σε απολογούμενους.

Κυρία Πόπη, μη φοβάσαι τίποτα.
Μας έκανες περήφανους. Και αποκάλυψες το μέγεθος της αμετροέπειας της εξουσίας….Έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, πώς η εξουσία ξεχνάει την υποκριτική της ευγένεια όταν βλέπει και ακούει αλήθειες που την ενοχλούν. Ενοχλείται όσο βλέπει ανθρώπους να στέκουν όρθιοι…Πιστοί στην αλήθεια κα την επιστήμη τους.

Κύριε Τσόκα, ο ¶γιος δεν είναι φασιστοχώρι.
Ο Αγιονικολιώτης δέχεται τις απόψεις, τις συζητά πότε ήρεμα πότε φωναχτά, αφουγκράζεται όλους τους ψιθύρους και τις κραυγές, είναι πολυπολιτισμικός, δεν είναι φοβικός.
Αν θέλετε άβουλους χειροκροτητές που θα τους χτυπάτε με μεγαλοθυμία στη πλάτη και αυτοί θα κάνουν ντεμενάδες, ήρθατε στη λάθος πόλη. Γιατί εδώ έχουμε και δασκάλους σα τη κυρία Πόπη. Γιατί επίσης έχουμε την τιμή ο τόπος μας να έχει μπολιαστεί με τις ιδέες του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, του Ρούσου Κούνδουρου και του Γώργου Δεσποτάκη.
Παρακαλούμε λοιπόν να τα σέβεστε όλα αυτά. Όπως σεβόμαστε κι εμείς τόσα χρόνια όλους τους θεσμικούς και μη, προπαγανδιστές της εξουσίας σας. Γιατί ενώ αποτελούν φερέφωνά σας, παρόλα αυτά προτιμάμε να συζητάμε τις διαφωνίες μας μαζί τους. Μην δυναμιτίζετε λοιπόν τον πολιτικό πολιτισμό αυτής της πόλης. Μην τραβάτε το σκοινί με διοικητικά μέτρα και ποινολόγια για όσους έχουν διαφορετική άποψη.

Θα ήταν το δεύτερο συνεχόμενο λάθος σας.

Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία

Print Friendly, PDF & Email

Από manos