Κύριε Πρόεδρε της ΔΥ.ΠΕ Κρήτης,
παρακολουθούμε από την ανάληψη των καθηκόντων σας τις θέσεις και τα οράματα που έχετε για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τις αναφρές σας στα Μ.Μ.Ε. άρθρα, (Νέα Κρήτη) «για σχεδιασμούς, απλές λύσεις, σωστή οργάνωση, αποτελεσματικότερη διοίκηση και αυστηρούς ελέγχους, που θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες-χρήστες υγείας της Κρήτης…»

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η θεωρία σας απέχει πολύ από την πράξη. Παράδειγμα το πρόβλημα στο Περιφερειακό Ιατρείο Ελούντας, όπου αντί να αναβαθμιστεί το Ιατρείο με περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να μπορέσει να παρέχει πρωτοβάθμια ροντίδα υγείας, αποσπάται η μοναδική ιατρός στην Νεάπολη Κρήτης.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται δυστυχώς και στα άλλα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Αγίου Νικολάου (Ιατρεία Καλού Χωριού, Κριτσάς, Λακωνίων). Να μην αναφερθούμε δε στις ανεπαρκείς από κάθε άποψη κτιριακές εγκαταστάσεις.

Συνέπειες που προκύπτουν από τέτοιου είδους αποφάσεις-αποσπάσεις:
α) Ανεπαρκής εξυπηρέτηση για τον πολίτη-ασθενή.
β) Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αντί να παρέχει δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας, καλείται να εξυπηρετήσει τον αυξημένο συνωστισμό από πολίτες τρίτης ηλικίας (συνταγογραφήσεις).
γ) Απαξίωση του θεσμού και του ρόλου των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου (προγραμματική εξαγγελία της κυβέρνηης της Νέας Δημοκρατίας).

Η πολιτική της Υγείας δεν αντιμετωπίζεται με μπαλώματα.
Οι αποσπάσεις, μετατάξεις προσωπικού όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα αντιθέτως δημιουργούν περισσότερα.
Η κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ. σαν οραματιστής του Εθνικού Συστήματος Υγείας δημιούργησε Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, και για να ολοκληρώσει την μεταρρύθμιση του Ε.Σ.Υ., κατάθεσε νόμο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ο οποίος και ψηφίστηκε, και που εσείς ως Νέα Διακυβέρνηση δεν υλοποιήσατε.
Στον ευαίσθητο χώρο της υγείας δεν υπάρχει η πολυτέλεια των κομματικών αντιπαραθέσεων. Για το λόγο αυτό σας καλούμε να δείξετε το ανάλογο ενδιαφέρον στη λύση του προβλήματος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Δημοτική Οργάνωση Πα.Σο.Κ., Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos