ο  Ιωάννης βαρδακαστάνης Πρόεδρος  της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες
ο Ιωάννης βαρδακαστάνης Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, στη χθεσινή επίσκεψή του στον Άγιο Νικόλαο, προσπαθώντας να πλήξει την κυβέρνηση για τα ερείπια που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, φέρεται να «διαμαρτύρεται» γιατί «η κυβέρνηση επιφορτίζει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας με ανάπηρους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους»… !!!

Οι ανάπηροι πρόσφυγες, άνθρωποι που με χίλιους κινδύνους και με τη βοήθεια των οικείων τους, φεύγουν από μια κατεστραμμένη πατρίδα, είναι οι άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερο απ’ όλους τη φροντίδα μας. Ο Ελληνικός λαός που τόσο πολύ έχει συμπαρασταθεί στο δράμα αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοια άποψη.

Είναι αδύνατο να πιστέψουμε πως το κίνημα των ΑΜΕΑ, ένα κίνημα που διδάσκει και μπολιάζει ολόκληρη την κοινωνία με την έννοια της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, να εκφράζει, έστω και μέσω του προέδρου του, τέτοια άποψη.

Αντίθετα είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που έχουν γνωρίσει τη σκληρότητα του κοινωνικού αποκλεισμού, και ο κ. Βαρδακαστάνης, είναι ολόψυχα αλληλέγγυοι με το δράμα των προσφύγων, και μάλιστα των αναπήρων, αφού αυτοί το καταλαβαίνουν καλύτερα από όλους, ανεξάρτητα από πολιτικές ή κομματικές απόψεις.

Να καθησυχάσουμε όμως τον κ. Βαρδακαστάνη ότι όσο οι πολιτικοί του φίλοι που είναι και φίλοι του ΔΝΤ, είναι μακριά από την κυβέρνηση, όπως αποφάσισε επανειλημμένα ο Ελληνικός λαός, τα προνοιακά επιδόματα δεν κινδυνεύουν από τις άγριες ορέξεις των νεοφιλελεύθερων golden boys του ΔΝΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ξέρουν να τα υπερασπίζονται απέναντι σ’ αυτούς που θεωρούν τα ΑΜΕΑ «κοινωνικό βάρος» και «δημοσιονομικό κόστος» που πρέπει να μειωθεί.

Επίσης να «ευχαριστήσουμε» και την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Κρήτης για την πρόσκληση που ΔΕΝ έστειλε στον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτη, για τα εγκαίνια των γραφείων της στον Άγιο Νικόλαο. Σε κάθε περίπτωση εμείς ευχόμαστε καλή και παραγωγική δουλειά.

Συ.Ριζ.Α. Νομαρχιακή Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos