Εγκαταλελειμμένο Λασίθι, ή τώρα ή ποτέ !
από παλαιότερη κινητοποίηση στο Σελινάρι

Αξιότιμοι  κύριοι

Χορτάσαμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Οι τέσσερις Δήμαρχοι  του Νομού να βγουν μπροστά.

Υπουργοί και Βουλευτές , υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και Πρωθυπουργοί απαξιώνουν συνεχώς τον ευλογημένο αυτό τόπο που λέγεται Νομός Λασιθίου .

Κατά καιρούς οι υποσχέσεις και τα < ΘΑ>, πολλά και σε βάθος χρόνου όλα πήγαν στα σκουπίδια. Ποιος θυμάται σήμερα ότι ο ένας έλεγε σε 4 χρόνια θα σας έχουμε ένα κεντρικό νοσοκομείο στο Λασίθι, και τώρα ο νυν Βουλευτής λέει ότι εμείς με λίγα λεφτά σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες , άρα κεντρικό νοσοκομείο  δεν  σας χρειάζεται .

Κακόμοιρο Λασίθι. Τα λόγια τα μεγάλα , διαχρονικά, ήταν όλα προμελετημένα ψέματα. Είναι άχρηστοι  πλέον όλοι οι Υπουργοί  γιατί κάθε λίγο αλλάζουν για να καλύψουν οι Κυβερνώντες τις ευθύνες τους, και όσοι συναντιούνται μαζί τους το μόνο που κερδίζουν είναι να χάνουν την ώρα τους .

Συναντήσεις και υποσχέσεις μόνο με το Πρωθυπουργό πλέον. Μπουχτίσαμε από  λόγια ψεύτικα για χρηματοδοτήσεις μελετών, και μελέτες δεν υπάρχουν.

Νομός Λασιθίου.

Έμεινε πίσω στην ανάπτυξη  και παρουσιάζει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έλλειμμα από όλους τους νομούς της Κρήτης .

Πάντα  βρίσκουν χίλιους δυο τρόπους για να μην χρηματοδοτήσουν έργα στο Λασίθι

Εγκαταλελειμμένο Λασίθι, Ξεσηκωθείτε  Λασιθιώτες. Σας πίνουνε  το αίμα

Άμεσες έπρεπε  να είναι  (από χθες ) όλες οι ενέργειες  των Αρχόντων του τόπου για να δουν καλύτερες μέρες τα παιδιά μας.

  1. Άμεσο κλείσιμο όλων των Δήμων του Νομού Λασιθίου μέχρι να συναντηθούν οι Δήμαρχοι του Νομού με το Πρωθυπουργό της Χώρας , για να του εκθέσουν τα παρακάτω, και να πάρουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα παρακάτω.
  2. Απαιτήσεις άμεσες για το Νομό Λασιθίου :

α. Άμεση χρηματοδότηση και ωρίμανση όλων των μελετών  σε ΒΟΑΚ   στα γεωγραφικά όρια του Νομού Λασιθίου.

β. Άμεση χρηματοδότηση ,  δημοπράτηση  και   ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων υποδομών που θα διασφαλίζουν την ολική ύδρευση και άρδευση του Οροπεδίου Λασιθίου από το φράγμα Αποσελέμη.

γ. Άμεση χρηματοδότηση και δημοπράτηση του νέου  προσαγωγού του φράγματος Μπραμιανών από  τους Μύθους Ιεράπετρας μέχρι το αρδευτικό φράγμα των Μπραμιανών.

δ. Άμεση χρηματοδότηση και δημοπράτηση  ολοκλήρωσης των μελετών του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης στα γεωγραφικά όρια του Νομού Λασιθίου .

ε. Δέσμευση της Κυβέρνησης για χρηματοδότηση μελέτης χωροθέτησης  για το λιμάνι του νότου, για το λιμάνι στη νότια Κρήτη . Το λιμάνι του νότου να γίνει στο Νομό Λασιθίου .

στ. Σοβαρά προβλήματα  που απασχολούν  τους 4 Δήμους του Νομού Λασιθίου.

Το Λασίθι μόνο ενωμένο θα πάει μπροστά.

Μανώλης Λουτσέτης του Γεωργίου

Σμήναρχος Ε.Α.

Γρα Λυγιά Ιεράπετρας

16-8-2017

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos