Εικόνες από μια πόλη καθαρή !
και η σκουπιδοσακούλα πάνω στο αυτοκίνητο που εμποδίζει

Οι φωτογραφίες από την οδο Κ. Σφακιανάκη, αλλά η λογική επικρατεί γενικότερα. Μόνο που εκεί υπάρχουν ιατρεία με τα οποία αυτή η εικόνα δεν συνάδει.

Από τη μια ασύδοτοι αναίσθητοι πολίτες, από την άλλη η υπηρεσία καθαριότητας. Όποιος θέλει, πετάει ότι θέλει και όποια ώρα θέλει, παρκαρισμένα αυτοκίνητα εμποδίζουν τη πρόσβαση στους κάδους και φιλοδωρούνται με τη σκουπιδοσακούλα και ο τόπος ευωδιάζει και τα ποντίκια κάνουν καθημερινά πάρτι.

Προς άρσην παρεξηγήσεων η πόλη πρέπει να είναι καθαρή όχι μόνο για τους επισκέπτες, αλλά για τους κατοίκους της πρώτιστα, αλλά, δυστυχώς εδώ ελλείπει παντελώς η παιδεία και ουδέποτε έγινε προσπάθεια να αλλάξει η κακιά νοοτροπία. Όπως επίσης δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας η επιβολή προστίμων που ο κανονισμός καθαριότητας προβλέπει.

Εικόνες από μια πόλη καθαρή !
Aπ΄ άκρου εις άκρου η πόλη εγέμισε σκουπίδια όλα τα είδη φαγητών προς τέρψη και των τρωκτικών βρωμιά&κι αποκαΐδια! Ντιλίβερι για ..ποντικούς μέσα σε σάκους πλαστικούς! τοστ μπουγάτσες και τυριά παντού πετάγονται ..γατιά!

Η καθαριότητα θέλει τρόπους, αλλαγή νοοτροπίας, σεβασμό, αλλά και ράβδο όπου δεν υπάρχει. Ανακύκλωση, μείωση του όγκου των σκουπιδιών, αποκομιδή με πρόγραμμα συγκεκριμένες μέρες και αντίστοιχα να βγάζουν έξω τα σκουπίδια τους οι κάτοικοι κλπ κλπ κλπ.

Αλλιώς οι μόνοι κερδισμένοι από τη κακομαθημένη ζωή μας είναι και θα είναι τα ποντίκια τα οποία φτάνουν σε μέγεθος τις γάτες.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos