Συ.Ριζ.Α.
Συνασπισμός Ριζοσταστικής Αριστεράς

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε την Τετάρτη 15/7/2015 για να εκτιμήσει τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την  διαπραγμάτευση της χώρας με τους πιστωτές και τη νέα συμφωνία.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το βράδυ της  Κυριακής πραγματοποιήθηκε ένα πραξικόπημα σε βάρος της χώρας, της εκλεγμένης κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Ένα πραξικόπημα που το είδαν όλοι οι λαοί της γης να γίνεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, με την απειλή της άμεσης καταστροφής του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και του ολοκληρωτικού κουρέματος  καταθέσεων.
Η συμφωνία, την οποία υποχρεώθηκε να υπογράψει ο Πρωθυπουργός κάτω από το τεράστιο βάρος της ευθύνης για την τύχη της χώρας, όχι μόνο δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αλλά αντίθετα συνεχίζει υφεσιακές πολιτικές που οδήγησαν στη σημερινή οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Συγχρόνως επιβάλλει αυστηρούς ελέγχους στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής και προσβλητικές για ανεξάρτητο κράτος προβλέψεις. Τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που μόλις πριν μια βδομάδα ψήφισε το περήφανο ΟΧΙ στην αδιέξοδη λιτότητα. Οι όποιες ρυθμίσεις για το χρέος και οι χρηματοδοτήσεις για ανάπτυξη, αν και δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η επίλυση του προβλήματος στα πλαίσια της Ε. Ε. δεν μπορούν να συνοδεύονται με τη δέσμευση του εθνικού πλούτου και την υπαγωγή της χώρας σε υφεσιακά μνημόνια.

Το  πραξικόπημα αυτό

Θα το αντιμετωπίσουμε με την ενότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που στήριξε την κυβέρνηση στη δύσκολη διαπραγμάτευση και εκφράστηκε καθοριστικά με το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Θα το αντιμετωπίσουμε με την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ που παρά τις όποιες δοκιμασίες πέρασε πρόσφατα, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτροπή σεναρίων πολιτικής εκτροπής και το σάρωμα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος του παρελθόντος.

Θα το αντιμετωπίσουμε με την αμέριστη υποστήριξη μας στην εκλεγμένη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που κατάφερε να αναδείξει το πρόβλημα της Ελλάδας σαν ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόβλημα που αφορά την ίδια τη λειτουργία της Ε.Ε.

Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos