Επαναστατική γυμναστική γύρω από τον Βόρειο Οδικό Άξονα
Βόρειος οδικός άξονας Κρήτης, θα τον δούμε τελειωμένο σ’ αυτή τη ζωή???

Συσκέψεις, επί συσκέψεων, φωνές, δηλώσεις, γραπτά, αλλά ποιος μας παίρνει στα σοβαρά πλέον, έτσι όπως ήμασταν και είμαστε δεδομένοι, κλεισμένοι μέσα στο κουκούλι του συμφέροντος;

Σε αντίθεση με τον Ρούσο τον Καπετανάκη και το Νίκο τον Κούνδουρο, οι επίγονοι ούτε όραμα έχουν, ούτε αγωνίες για το τόπο που ζουν. Άλλωστε έχουν δέσει το γάιδαρο τους, είναι βολεμένοι και μέσα από αυτή τη βόλεψη, ροζ συννεφάκι, κουκούλι όπου ζουν, αδυνατούν να δουν τη πραγματικότητα ή να παλέψουν για τα συμφέροντα εκείνων που τους εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους.

Τόσα χρόνια η εντόπια εξουσία, προσκυνούσε ή μάλλον να το πούμε πιο ήπια, επρόσκειτο σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, τους οποίους δεν ήθελε να στεναχωρήσει με τις “ενοχλητικές απαιτήσεις” των ψηφοφόρων της.

Όταν πριν μερικά χρόνια η Βάσω Παπανδρέου κατέβηκε να εγκαινιάσει το κομμάτι του δρόμου πάνω από τη Χερσόνησο, άρχισε να φωνάζει ότι κάποιοι την δούλεψαν κανονικά, κατεβάζοντας την για ένα δρόμο ήδη παρωχημένο. Τα ίδια ακούστηκαν μετά στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Λασιθίου, αλλά οι έχοντες τότε το πάνω χέρι ΠαΣόκοι, έπνιξαν την όποια αντίδραση. Άλλωστε ακόμα και σήμερα το βαθύ ΠαΣοΚ κυβερνά το νομό Λασιθίου, αγαστή συμπνοία με τα άλλα παλικάρια των κομμάτων.

Περίπου ίδιες ήσαν οι διαδικασίες που εξελίχθηκαν στους άλλους δήμους:

Στη Σητεία η γραμμή που επικράτησε ήταν πρώτη προτεραιότητα στο αεροδρόμιο και μετέπειτα ο ΒΟΑΚ. Τους το είχε πετάξει κατάμουτρα ο κ. Καμπέλλης, στη τελευταία του εμφάνιση ως ΓΓ ΠΕΧΩΔΕ.

Στην Ιεράπετρα το μεγάλο κατά κεφαλήν εισόδημα από τα κηπευτικά των προηγούμενων δεκαετιών δεν άφηνε ούτε το λαό αλλά ούτε τους εκλεγμένους του να σκεφτούν ορθολογικά, ουσιαστικά.

Και φτάνουμε στις αντιδράσεις του τελευταίου μήνα οι οποίες εκπλήσσουν όποιον νοήμονα έχει απομείνει σ’ αυτό το τόπο: Όλα τούτα είναι γνωστά και οι εκδυόμενοι τα ιμάτια τους: εντόπιοι ταγοί και δημοσιογραφούντες, τα γνωρίζουν γιατί είναι χρόνια στα πράματα !!!!!

Οπότε, άντε πρωθυπουργός ή κυβερνητικός παράγων να πάρει στα σοβαρά την επαναλαμβανόμενη επαναστατική γυμναστική γύρω από τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Θάλασσα στη Λάρισα
σιδηρόδρομο στην Κρήτη
όχι τρύπες στις δεκάρες
έρχονται εκλογές

(Ορφέας Περίδης, Εκλογές, από το “Αχ ψυχή μου φαντασμένη” του 1993

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos