Αντώνης ΣτρατάκηςΑξιότιμοι Κύριοι,

Σχετικά με τις επαπειλούμενες κυρώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λόγω της χρήσης περισσότερων του νός κέντρων εκπομπής από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νομού μας, σας κάνουμε γνωστό ότι η χρήση τους επιβάλλεται λόγω της ιδιάζουσας μορφολογίας και των φυσικών εμποδίων που δμιουργούν οι ορεινοί όγκοι, με αποτέλεσμα το εκπεμπόμενο σήμα να μην έχει την εμβέλεια που έχει το αντίστοιχο σήμα ενός πεδινού νομού.

 
Εημερώθηκα σχετικά από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Βιομηχανίας & Συγκοινωνιών της Νομαρχίας μας, καίτοι δεν έχουμε θεσμική αρμοδιότητα επί του συγκεκριμένου ζητήματος.
 
Προσωπικά πιστεύω ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επιτελούν ένα σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά την ανάδειξη ζητημάτων που άπτονται του ενδιαφέροντος των πολιτών μας.
 
Η ύπαρξή τους είναι αναγκαία και αποτελούν αντίβαρο στην παρουσία των ισχυρών μέσων τα οποία διαμορφώνουν την πολιτική και ολιτισμική ατζέντα των θεμάτων στη βάση των μεγάλων συμφερόντων.
 
Με αυτήν την έννοια η παρουσία τους ενισχύει τον πλουραλισμό και είναι άδικο και σε μεγάλο βαθμό αντιδημοκρατικό να αρθεί η λειτουργία τους με δυσβάστακτες οικονομικές κυρώσεις.
 
Παρακαλώ να τους αντιμετωπίσετε με συμπάθεια, γιατί σε τελευταία ανάλυση οι όποιες κανονιστικές ρυθμίσεις δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για αυστηρές αποφάσεις που η υλοποίησή τους πλήττει τις τοπικές κοινωνίς και την ποιότητα της δημοκρατίας μας.
 
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ
Print Friendly, PDF & Email

Από manos