Από τη θεμελίωση του ΒΙΟΠΑ

Νίκος Τζανόπουλος

Ανοικτή Επιστολή προς την Διοίκηση και όλα τα μέλη του ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου, απευθύνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, Νίκος Τζανόπουλος με αφορμή, ψιθύρους ανάμεσα στα μέλη.

Όλη η επιστολή έχει ως εξής:

Συνάδελφοι,
Με πολύ προσοχή και ενδιαφέρον παρακολουθώ την πορεία υλοποίησης του Βιοτεχνικού Πάρκου Αγίου Νικολάου.

Από το 1994 που είχαμε την ιδέα στο Επιμελητήριο Λασιθίου μέχρι και σήμερα που η πρόοδος του έργου είναι ορατή, έχουμε ξεπεράσει πολλά προβλήματα και εμπόδια, λαμβάνοντας πάντα σοβαρά υπ’ όψη μας την διαφάνεια των πράξεων μας, το επαγγελματικό συμφέρον του χρήστη και με μοναδικό στόχο την τελική υλοποίηση του Πάρκου.
Η ένταξη του έργου στο Γ’ Κ.Π.Σ., οι έμπειροι επιστημονικοί συνεργάτες, ο πρόεδρος και τα καταξιωμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εγγυούνται την ομαλή διεκπεραίωση και υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου του ΒΙΟΠΑ. Όμως πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα, η συνοχή και η ομοθυμία των χρηστών.
Τις τελευταίες ημέρες με την διανομή των οικοπέδων έχουν δημιουργηθεί παράπονα και γκρίνιες, που έχουν διατυπωθεί και δημόσια..
Η όλη έκταση του Πάρκου είναι χωρισμένη σε οικοδομικά τετράγωνα. Σε κάθε τετράγωνο πρέπει να εγκατασταθούν ομοειδείς επιχειρήσεις, αυτό είναι αυτονόητο. Δεν μπορεί να είναι γείτονες τα σιδηρουργεία με τα ζαχαροπλαστεία. Μεταξύ λοιπόν των ομοειδών επιχειρήσεων πρέπει να υπάρχει σχετική ισοτιμία. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει σχετική ανοχή και κατανόηση.
Με αυτό δεν υιοθετώ την αδικία ούτε είμαι υπέρ της άνισης διανομής των οικοπέδων. Είμαι όμως υπέρ της ψυχραιμίας και των δίκαιων αποφάσεων.
Όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν με λογική και με καλή πίστη. Με κορόνες και με ομαδοποιήσεις των χρηστών – που μπορεί σε πολλά θέματα να έχουν δίκιο – η πορεία του έργου δεν θα είναι η επιθυμητή και υπάρχει η πιθανότητα να χαθούν απαραίτητα κονδύλια για την ολοκλήρωση του έργου.
Όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε να μη διαταραχθεί η ενότητα των χρηστών προτείνοντας πάντοτε τις κατά το εφικτό δικαιότερες λύσεις.
Έχουμε μπροστά μας ακόμα πολύ και δύσκολο δρόμο. Ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά.

Από εμένα έχετε και θα έχετε, όπως πάντα, απεριόριστη συμπαράσταση.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos