ΒΟΑΚ«Κύριε Υπουργέ, σε απάντηση της σχετικής από 16/6/06 αναφοράς μου, το Υπουργείο σας δήλωσε ότι για τον ανισόπεδο κόμβο Σισσίου του ΒΟΑΚ έχουν εγκριθεί αρμοδίως η οριστική μελέτη και οι περιβαλλοντολογικοί όροι του έργου. Στην ίδια απάντησή σας το Υπουργείο σας εγγράφως δεσμεύθηκε όι αναγνωρίζει την τουριστική, οικονομική και κοινωνική σημασία του εν λόγω έργου και θεωρεί την κατασκευή του απαραίτητη.
 
 
Καθώς σε συνδυασμό με τ υπό κατασκευή τμήμα του ΒΟΑΚ Σταλίδα – Μάλλια, ο κόμβος αυτός θα αποτελέσει την ασφαλή σύνδεση του ΒΟΑΚ με τον ανεπτυγμένο τουριστικά παραλιακό μέτωπο Σίσσι – Μίλατος.
 
Τέλος, αναφέρατε στην απάντησή σας ότι «για τους παραπάνω λγους, η Ειδική Υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ) υπέβαλε στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης σχετικό πίνακα στοιχείων του έργου, ώστε να ληφθεί υπόψη για την ένταξη του εν λόγω έργου σε μελλοντική τροποποίηση του προγράμματος».
 
Επειδή, λοιπόν, η τουριστική ανάπτυξη του νησιού, καθώς και η ασφάλεια των διερχόμενων κατοίκων και τουριστών συνδέεται άμεσα με την έγκαιρη και άνευ καθυστερήσεων δρομολόγηση της ολοκλήρωσης του ανισόπεδου κόμβου Σισσίου του ΒΟΑΚ, είναι προφανές ότι μόνο η ύπαρξη σαφού σχεδιασμού και χρονοδιαγράμματος που θα τηρηθεί με συνέπεια, θα εξασφαλίσει την ομαλή και ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών.
 
Στο ίδιο πλαίσιο, το Υπουργείο σας αναμένεται, με τη συνδρομή και των συναρμοδίων Υπουργείων της Κυβέρνησής, να μεριμνήσει για την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών της Περιφέρειας Κρήτης προς την κατεύθυνση ένταξης του εν λόγω έργου στο σχετικό ΠΕΠ.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:
  • Έχει αξιολογηθεί από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης το σημαντικότατο για την ασφάλεια των διερχόμενων και την τουριστική ανάπτυξη έργο κατασκευής ανισόπεδου κόμβου Σισσίου του ΒΟΑΚ;
  • Εάν ναι, πότε προέβη η Αρχή στην αξιολόγηση; Εάν όχι, πότε πρόκειται να ο πράξει;
  • Πότε υπολογίζετε την ένταξη του έργου αυτού σε χρηματοδοτικά προγράμματα;
  • Ποιος ο προϋπολογισμός αυτού του έργου;
  • Και πότε, τελικά, υπολογίζετε χρονικά τη δημοπράτηση του έργου»;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

(Ερώτηση για τον κ. υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιλωργο Σουφλιά)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos