οι τιμές γάλακτος τελικά δεν έπεσαν παρά την "επέκταση ζωής"
οι τιμές γάλακτος τελικά δεν έπεσαν παρά την “επέκταση ζωής”

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, επικροτεί τις εξαγγελίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οποίες κατά τα δημοσιεύματα, επιστρέφει το γάλα 5 ημερών στα σούπερ μάρκετ.

Η Ένωσή μας, έχει πολλές φορές επισημάνει ότι η άρση των περιορισμών στο φρέσκο γάλα και ιδίως, η επέκταση ζωής του φρέσκου γάλακτος από 5 σε 7 ημέρες, δεν επρόκειτο να μειώσει την τιμή του φρέσκου γάλακτος ούτε ένα λεπτό του ευρώ, ενώ πολύ πιθανό ήταν να επιφέρει έκπτωση της ποιότητας και της διατροφικής του αξίας.

Παράλληλα, η επέκταση αυτή επέφερε αύξηση στην εισαγωγή γάλακτος από το εξωτερικό σε βάρος των εγχώριων γαλακτοπαραγωγών, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με νέες μειώσεις στην τιμή πώλησης του γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση του κλάδου των κτηνοτρόφων. Και οφείλουμε πάντοτε να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι η εξαθλίωση κλάδου πρωτογενούς παραγωγής είναι συνδεδεμένη με έκπτωση της ποιότητας της παραγωγής, γεγονός καταστροφικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι εν προκειμένω πρόκειται για το γάλα.

Οι καταναλωτές απαιτούμε ποιότητα στο γάλα, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των τιμών και το πώς αυτές διαμορφώνονται. Απαίτηση μας είναι το κτύπημα των καρτέλ και όχι η υποβάθμιση της ποιότητας στα τρόφιμα.

Μένει, να θεσμοθετηθεί η απόφαση…

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Ιουλιανού 28, 104 33 Αθήνα

Τηλ. 210 88 17 730

Φαξ 210 88 17 784

E-mail info@eeke.gr

www.eeke.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos