Μία σύγχρονη καινοτομία: διαχείριση δια του διασκορπισμού
Μία σύγχρονη καινοτομία: διαχείριση δια του διασκορπισμού

Εξελίξεις υπάρχουν στον τομέα της διαχείρισης των απορριμάτων όπου τα συμφέροντα είναι τεράστια και ο πόλεμος αμείλικτος.

Με νομοσχέδιο η Κυβέρνηση μεταφέρει την ουσιαστική αρμοδιότητα έγκρισης των σχεδίων στο ΥΠΕΚΑ.(Υπουργείο). Ουσιαστικά παίρνει την αποφασιστική αρμοδιότητα από τις περιφέρειες !!!! Δεν είναι τυχαία η μάχη που γίνεται στην Αττική όπου η Περιφέρεια, με επικεφαλής την κ Δούρου, είναι αντίθετη με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό.

Ανάλογα ισχύουν και στην Κρήτη δίνοντας νέα διάσταση για το ρόλο του ΕΣΔΑΚ. Όπως είναι γνωστό στις πρόσφατες εκλογές είχαμε δύο ψηφοδέλτια και εξελέγησαν όλοι από το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χερσονήσου, Θεωρούμε ότι είναι λάθος, όπως λάθος ήταν και το πέντε – μηδέν στην εκτελεστική της ΠΕΔ, που μπορεί να ήταν και μια από τις αιτίες για το αποτέλεσμα στον ΕΣΔΑΚ. Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο που έχασε. Να θυμίσουμε κατ αρχήν την απίστευτη μεθόδευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αντικαταστάθηκαν οι ομόφωνα εκλεγμένοι Χαριτάκης-Αφορδακός στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση από τους Ζερβό-Βαρκαράκη. Χωρίς μάλιστα ο κ Ζερβός να κάνει τον κόπο να μας ενημερώσει για την πρόθεσή του. Είναι βέβαιο ότι ο κ Αφορδακός θα τον στήριζε στην υποψηφιότητα του, εφόσον υπήρχε συζήτηση και συμφωνία σε βασικές αρχές. Ήταν μια μαύρη σελίδα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια δεν υπήρξε συμφωνία σε επίπεδο νομού ώστε να υπάρξει ενιαία τακτική.

Δεν υπήρξε επίσης καμία επαφή με τον Δήμο Χερσονήσου. Αυτό έπρεπε να γίνει για το λόγο ότι ο νέος σχεδιασμός διαχείρισης απορριμάτων προβλέπει συνεργασία των δύο Δήμων. Ήδη η εταιρεία διαχείρισης απορριμάτων της Χερσονήσσου έχει εκπονήσει μελέτη για το Δήμο Αγίου Νικολάου για την κομποστοποίηση των απορριμάτων την οποία και υποβάλαμε προς έγκριση.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Δεν υπάρχει παρουσία του Δήμου στο ΔΣ του ΕΣΔΑΚ και βρεθήκαμε αντιμέτωποι και με το Δήμο Χερσονήσου και όχι μόνο .

Σύγχρονος Δήμος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos