ΣχολείαΘέμα:«Επιμόρφωση των Εκπαιδευτι-
κών των ΤΕΕ και ΣΕΚ για να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα της σχεδιαζόμενη αναβάθμισης του θεσμού», στα πλαίσια της Πράξης 2.3.2. ια΄ για την «Επιμόρφωση – Ευαισθητοποίηση των Εκπαιδευτι-
κών» και 2.3.2.η΄ για την «Αξιολόγηση των Πιλοτικών Πράξεων».
 
Το τμήμα Β΄ Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε.) της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Σ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υπ.Π.Ε.Θ.), που αποτελεί το φορέα υλοποίησης των Προγραμμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης κι Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΙ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ ΙΙ) και οι συνεργαζόμενοι φορείς, διοργανώνουν διημερίδα επιμόρφωσης – ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) για την υλοποίηση των πράξεων του Ε.Π.Ε.Α.Κ ΙΙ, του Γ΄Κ.Π.Σ. που αφορον στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.
 
 Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 6/5/2006 και την Κυριακή 7/5/2006 και ώρες, από 09:00 μέχρι 14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του παραλιακού Ξενοδοχείου «Ερμής» στον ¶γιο Νικόλαο.
 
Θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν οι παρακάτω πράξεις – έργα, ως προς το σκοπό, το αντικείμενο, καθώς και τον τρόπο υλοποίησης τους.
 
  • Πράξη 2.3.2.ζ΄: «Ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής ενημέρωσης και επιχειρηματικής ενθάρρυνσης σε θερινά σχολεία επιχειρηματικότητας για μαθητές των ΤΕΕ», αξιοποιεί δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της καλοκαιρινής περιόδου των μαθητών, συνδυάζοντας την απόκτηση γνώσεων επαγγελματικότητα και επιχειρηματικότητας.
  • Πράξη 2.3.2.β΄:«Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ», με προσομοιωμένες συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος, εξοικειώνει τους μαθητές σε μεθόδους και διαδικασίες της αγοράς εργασίας.
  • Πράξη 2.3.2.γ: «Προγράμματα επισκέψεων σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς φορείς» και
  • Πράξη 3.1.1.β΄: «Μαθήματα επιχειρηματικότητας και ίδρυση κόμβων – θυρίδων επιχειρηματικότητας», στοχεύουν στη στενότερη σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας, ση σύνδεση της θεωρητικής γνώσης με την πράξη και την εξοικείωση των μαθητών σε μεθόδους και διαδικασίες της αγοράς εργασίας, αντίστοιχα.
  • Πράξη 2.3.2.δ΄: «Γραφεία σύνδεσης με την αγορά εργασίας και επαγγελματικού προσανατολισμού», γίνονται τα κέντρα υποδοχής και ενημέρωσης των μαθητών και των γονιών τους σε θέματα επιλογής τομέα ή ειδικότητας, παρέχοντας γενικότερες υπηρεσίες συμβουλευτικής, επαγγελματικού προσανατολισμού και σύνδεσης με την αγορά εργασίας.
  • Πράξη 2.3.2.ι΄: «Ανάπτυξη και εφαρμογ προγραμμάτων επίδειξης και βράβευσης εκπαιδευτικών έργων», στοχεύουν στη δημιουργία κινήτρων για την ανάδειξη της εφευρετικότητας και δημιουργικότητας των μαθητών.
  • Πράξη 5.2.5.α΄: «Εξοπλισμός των ΤΕΕ και των ΣΕΚ», στα εκσυγχρονισμένα εργαστήρια οι μαθητές θα εξειδικεύονται με βάση τις απαιτήσεις της εποχής μας.
  • Πράξη 2.3.2.ιδ΄: «Ανάπτυξη ειδικού εκπαιδευτικού λογισμικού για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου στα ΤΕΕ», με την οποία οι μαθητές εξοικειώνονται με τα σύγχρονα Επαγγελματικά Προγράμματα.

Η σωστή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση των Εκπαιδευτικών της ΤΕΕ και κατ΄ επέκταση η συμμετοχή τους, είναι καθοριστικoί παράγοντες για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων και για τη δημιουργία του νέου σύγχρονου σχολείου, όπως το απαιτεί η εποχή μας.

Ο Δ/ντης Δ.Ε.

Βασιλάκης Γεώργιος

Print Friendly, PDF & Email

Από manos