μέλη της επιτροπής Ιεράπετρας
μέλη της επιτροπής Ιεράπετρας

Μέλη της Οργανωτικής Ομάδας της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας παρευρεθήκαμε στη Συζήτηση για την Υγεία στο Ν. Λασιθίου που διοργάνωσε το Σάββατο 14/3, η Περιφέρεια,

παρουσία του υφυπουργού Υγείας, κ. Ξανθού, του κυβερνητικού βουλευτή, κ. Δερμιτζάκη, του νέου ΔΥΠΕάρχη, κ. Ηγουμενίδη, των δημάρχων, εκπροσώπων της Περιφέρειας, των διοικητών των νοσοκομείων, εκπροσώπων των εργαζομένων, κλπ.

Σαν Επιτροπή Αγώνα, υπενθυμίσαμε τους σκληρούς αγώνες που έχουν δώσει οι κάτοικοι της περιοχής μας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας και επαναλάβαμε τα πάγια αιτήματά μας, όπως αναδείχτηκαν μέσα από τις ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις μας τα τελευταία 4,5 χρόνια:

  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα η παθολογική κλινική 30 μέρες το μήνα με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Να δρομολογηθούν όλες οι προσλήψεις γιατρών και προσωπικού που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας.
  • Να διασφαλιστεί ένας νοσοκομειακός οργανισμός πλήρης, αυτοδιοίκητος, δημόσιος και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό

Απαιτήσαμε την άμεση επίλυση των πιο οξυμένων ζητημάτων, όπως είναι αυτό της παθολογικής, και δεσμεύσεις για τη δρομολόγηση των υπολοίπων, τονίζοντας την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να έχουμε άμεση πρόσβαση σε πλήρεις υπηρεσίες δημόσιας και δωρεάν υγείας.

Από την πλευρά του υφυπουργού Υγείας υπήρξε η διαβεβαίωση ότι με εντιμότητα, ειλικρίνεια, διάλογο και όραμα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναδιοργάνωση του ΕΣΥ και τη σταδιακή αναμόρφωση του σημερινού ζοφερού σκηνικού που υπάρχει στο χώρο της υγείας. Τόνισε, ωστόσο, ότι είναι περιορισμένα τα πλαίσια μέσα στα οποία μπορούν, αυτή τη στιγμή, να κινηθούν και ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες ούτε για τους χιλιάδες απαιτούμενους διορισμούς, ούτε για ανατροπές.

Σαν Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα, θα καθορίσουμε -όπως πάντα- τη στάση μας απέναντι στις αποφάσεις και τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις που θα εκφράζουν τις εκτιμήσεις, τις διαθέσεις και τα αιτήματα του κόσμου της περιοχής μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos