διαδήλωση
Η ο λαός ξεσηκώνεται, όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν και χωρίς να παραδώσει τη χώρα πάλι στους τοκογλύφους και στο διαχρονικά πολιτικό πελατειακό τους σύστημα

Μια καθημερινή λέξη στα χείλη όλων έχει γίνει από «θαύμα της οικονομίας» σε βρόγχο γύρω από τον λαιμό μας «Δάνειο».  Τι συνέβη όμως ιστορικά;;;  Ποιος οδήγησε το «καράβι» μας στα βράχια;;;  Από ποιον θα ζητήσουμε την ευθύνη;;; Μόνο η Ελλάδα έχει δάνεια;;;

Ας ανατρέξουμε λίγο πίσω στην ιστορία να βρούμε τις απαντήσεις.

Ιστορία Δανείων και Χρέους

Τι γινόταν στην Ευρώπη όταν εμείς προσπαθούσαμε να αποτινάξουμε τον Τουρκικό ζυγό;;;

Είμαστε στα 1750 και  μέχρι το 1850 περίπου που στην Ευρώπη συμβαίνουν οι αστικές ανακατατάξεις.  Γι’αυτό έχουν προηγηθεί τρεις  πόλεμοι που στην ουσία ήταν επαναστάσεις – ο Πόλεμος των Χωρικών στην Γερμανία, ο Εκατονταετής στην Γαλλία και ο Πόλεμος των Ρόδων στην Αγγλία.  Τρεις πόλεμοι που έγιναν εναντίον των φεουδαρχικών καθεστώτων και το βάρος σήκωσαν οι αγροτικές μάζες που υπέφεραν περισσότερο από τους φεουδάρχες. Οι επαναστάσεις αυτές κορυφώθηκαν το 1789 με την Γαλλική Επανάσταση. ΄Εχουμε την έξαρση των αστικών τάξεων γιατί από το  1600 και μετά άρχισε να αλλάζει το οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη, ενώ από τον 5ο μ.Χ μέχρι τον 15ο αιώνα είχαμε φεουδαρχία και κατά 90% αγροτική παραγωγή τον 15ο αιώνα έχουμε την εμφάνιση της μανιφακτούρας.

Αναπτύσσεται η οικονομία της βιοτεχνίας η οποία έδωσε γρήγορα  μεγάλα αποτελέσματα με περισσευούμενα προϊόντα που έπρεπε να διακινηθούν,  οπότε είχε ανάπτυξη το εμπόριο και η  ναυτιλία.  Σε αυτό τον τύπο της οικονομίας  δεν χωράει πια το φέουδο και δειλά αρχίζουν να δημιουργούνται τα εθνικά κράτη.  Στα νέα κράτη  οι εξεγερμένοι λαοί  ζητούν δικαιώματα πολιτικά και κοινωνικά και γίνονται οι πρώτες συντακτικές συνελεύσεις , όπου ζητούν σύνταγμα για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα τους.  Είχαμε λοιπόν μια Δυτικού τύπου φεουδαρχία η οποία μετεξελίχτηκε με βάση την Αρχαία Ελληνική σκέψη που διαδόθηκε από τους Ρωμαίους, καλλιεργήθηκε στην Δύση και ονομάστηκε Αναγέννηση.  Αναγέννηση στο εμπόριο, την βιοτεχνία, στα γράμματα, στις τέχνες για να ακολουθήσει ο διαφωτισμός.

Που ήταν η Ελλάδα σε όλη αυτή την Αναγέννηση;;

Υπό την κυριαρχία των Τούρκων, είχαμε Ανατολικού τύπου φεουδαρχία και καθόλου δεν ωφεληθήκαμε, παρόλη την προϊστορία μας από τις ανακατατάξεις στην Ευρώπη μέχρι που ξέσπασε η Επανάσταση του 1821, που πολλοί σαφώς γνωρίζουν ότι ξένος παράγοντας και εκκλησία ήταν αντίθετοι στην Επανάσταση.

Οι Φιλικοί από την μια πλευρά εμπνευσμένοι από τα γράμματα του Ρήγα που επιθυμούσαν την ελευθερία της πατρίδας, αλλά όχι μόνο από τους Τούρκους,  αλλά και από τους κοτσαμπάσηδες που οι περισσότεροι τα είχαν βρει με τους Τούρκους και οι Κοτσαμπάσηδες από την άλλη που ήθελαν να διώξουν τους Τούρκους, αλλά για να πάρουν αυτοί την θέση τους.

Και ξεκινά ο εμφύλιος 1821-1824, οι κοτσαμπάσηδες δυνατότεροι, αφού είχαν το χρήμα και οι Φιλικοί πιο αδύναμοι, αφού οι υποστηριχτές τους και όσοι καταλάβαιναν τον ιστορικό τους ρόλο ήσαν στην Μολδαβία, το αποτέλεσμα οικτρό, αφού στη μάχη αυτή οι Φιλικοί βγήκαν ητημμένοι. ΄Εχουμε και δύο τρανταχτά παραδείγματα που δείχνουν το μέγεθος των διαφορών. Το ένα όταν ο Γκούρας, πρωτοπαλίκαρο του Ανδρούτσου τον γκρέμισε από την Ακρόπολη, γιατί ο Γκούρας ήταν με τους κοτσαμπάσηδες και ο Ανδρούτσος με τους Φιλικούς. Και ένα δεύτερο όταν ο Κουντουριώτης ξεκίνησε με εκστρατευτικό σώμα τον Ιούνιο  1824 να πάει εναντίον του Κολοκοτρώνη. Πόλεμος μεταξύ αστών και φεουδαρχών. ΄Ετσι χάσαμε την πατρίδα και η αστική τάξη δεν ήρθε ποτέ!

Τα νέα αστικά κράτη που είχαν διαμορφωθεί στην Ευρώπη είχαν ανάγκη δανειοδότησης, αλλά είχαν και τομείς να τα επενδύσουν, ώστε να τους αποφέρουν κέρδη για να μπορέσουν να τα αποπληρώσουν.  Στην Ελλάδα τι γινόταν;;  Τα  παίρνανε οι κοτσαμπάσηδες, όπως είπαμε ότι επικράτησαν και το 1824 πήραν το πρώτο δάνειο επί Κουντουριώτη 2εκ. 800χιλ λίρες Αγγλίας και στην Ελλάδα έφτασαν 800 χιλ μόνο γιατί, όπως και σήμερα, κρατούσαν προκαταβολικά τόκους.  Τι έγιναν τα δανεικά;; Μα τα  μοιράστηκαν μεταξύ τους οι κοτσαμπάσηδες και το 1825 κηρύσσουμε  την πτώχευση και φυσικά καμία επένδυση.  ΄Όχι μόνο αυτό αλλά όταν οι Μεσολογγίτες βρέθηκαν σε δύσκολη θέση πολιορκούμενοι από τον Κιουταχή και Ιμπραήμ και ο Μιαούλης δεν μπορούσε πια να τους εφοδιάσει, έστειλαν απεσταλμένο στην Αθήνα για βοήθεια, ο οποίος γύρισε άπραχτος.  Το 1826 μετά την πτώση του Μεσολογγίου έπεσε και η κυβέρνηση Κουντουριώτη. Τι να το κάνουμε όμως;;; Γράφουμε λαμπρές σελίδες ιστορίας αυτοθυσίας με αντίκρισμα τι;;;;  Αυτό που συμβαίνει ιστορικά μέχρι τις μέρες μας… να ψηφίσουμε δια αναθέσεως κάποιον άλλον που και εκείνος θα μας ξαναοδηγήσει στην ίδια οδό.  Το δάνειο του 1824 το ξεπληρώσαμε το 1990 με 8 και 9 φορές παραπάνω,

Δανείων συνέχεια……

Οι τρεις μεγάλες Δυνάμεις υπέγραψαν συνθήκη και  Βαβαρία (η τρόΪκα) στο Λονδίνο στις 25-7 του Μάη 1832 πρόβλεπε την έκδοση, με την εγγύησή τους, ενός δάνειου 60.000.000 φράγκων σε τρεις σειρά για να δείτ πως όχι μονάχα δεν απολαύσαμε καμιά προκοπή απ΄αυτό, παρά και μας βούλιαξε οικονομικά και μπορέσαμε από τότες να ανασάνουμε. Το δάνειο το διαπραγματεύθηκαν οι τρεις μεγάλες Δυνάμεις μ΄εκείνους τους πάμπλουτους τραπεζίτες του Παρισιού, τους Ρότσιλντ. Τ΄αγόρασαν οι Ρότσιλντ στα 94%, πήρανε και 2% μεσιτεία και μαζί με «άλλα τινά ωφελήματα», βούτηξαν 6.986.013 δραχμές, μ΄άλλα λόγια γύρω στις διακόσιες εβδομήντα εφτά χιλιάδες χρυσές λίρες.Από τα είκοσι εκατομμύρια που εγγυήθηκαν οι τρεις μεγάλες Δυνάμεις τελικά εκδόθηκαν τούτα δω τα ποσά:Μ΄εγγύηση της Αγγλίας  φράγκα 19.838.805

>>         Ρωσίας      >>      19.999.573
>>         Γαλλίας    >>       17.400.662
__________
                        Σύνολο φράγκα   57.239.040Τούτο το ποσό ισοδυναμούσε με 63.924.559 δραχμές εκείνου του καιρού.

Αφαιρούμε απ’ αυτές:
Σε Δρχ.
1.- Τα όσα βούτηξαν τα φτωχαδάκια οι Ρότσιλντ6.986.013 2. – Τόκους και χρεωλύσια που πλέρωσε  ως τις 31 του Δεκέμβρη 1843 ο πεινασμένος λαός μας:  33.080.795
_________
Σύνολο:  40.066.808 δρχ

Ας δούμε τώρα που τα σπαταλήσαμε:
Σε Δρχ.
1.-Στην Τουρκία γι’ αποζημίωση που την όρισαν οι τρεις μεγάλες Δυνάμεις, δίχως βέβαια να μας ρωτήσουν: 12.531.174
2. Για πλερωμή παλαιών χρεών2.238.559
3.- Για έξοδα της σεβαστής μας αντιβασιλείας (μισθοί, οδοιπορικά, έπιπλα): 1.397.654_________
Σύνολο:  16.167.387 δρχΆμα αφαιρέσετε τούτα τα ποσά απ’ όσα πήραμε, θα βρείτε πως όλες κι όλες μας μείνανε 7.690.360 δραχμές. Αλλά δεν μετρήσαμε το  μεγάλο έξοδο, στα όσα μας στοίχισε η ευτυχία να ‘χουμε γερμανικό στρατό κατοχής. Ο πρώτος ταχτικός βαβαρικός στρατός που ήρθε μαζί με τον Όθωνα στην Ελλάδα μας κόστισε:

1.- Για οπλισμό, συντήρηση, μισθούς και έξοδα μεταφοράς στον ερχομό: 2.746.067
2.- Για συντήρησή του ένα χρόνο στην Ελλάδα: 1.784.283
3.- Για έξοδα μεταφοράς στην επιστροφή του:  217.700
_________
Σύνολο 4.748.050 δρχ

Η δυσαρέσκεια του λαού κατά της πολιτικής του Όθωνα, αλλά και τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων απαιτούσαν την παραχώρηση Συντάγματος. Συγκεκριμένα η Αγγλία πίστευε ότι ο κοινοβουλευτισμός θα εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντα της, ενώ η Γαλλία δεν ήθελε να φαίνεται αντίθετη με την παραχώρηση ελευθεριών. Τέλος, η Ρωσία επιδίωκε κάποια αλλαγή με την οποία ο Όθωνας θα αναγκαζόταν να παραιτηθεί, καθώς είχε ελπίδες ότι θα ανέβαινε στον θρόνο Ρώσος πρίγκιπας. Μοχλός πίεσης των Δυνάμεων ήταν οι οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας. Έτσι, η Ρωσία απαίτησε άμεση καταβολή των τοκοχρεολυσίων των πρώτων 2 δόσεων του 1833 και την επιστροφή των προκαταβολών της 3ης δόσης. Με αυτά συμφώνησαν και οι υπόλοιπες δυνάμεις με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η δυσφορία κατά του Όθωνα, ο οποίος αναγκάστηκε να καταφύγει σε αντιλαϊκά μέτρα σταμάτησε την εκτέλεση έργων, ανέστειλε την καταβολή μισθών και απέλυσε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους (ε! ήταν πάρα πολλοί και τότε)!. ΄Εχουμε φάει παραμύθι!!!!

΄Ετσι συνεχίσαμε με δανεικά και χρεοκοπίες που κάθε μία έχει την δική της ιστορία και την δική της υποτέλεια.  Δεν έφτανε πια να παίρνουμε δανεικά μόνο, αλλά οι δανειστές έβαζαν και τους δικούς τους όρους, όροι υποτέλειας και μη αξιοπρέπειας.

΄Ετσι έχουμε την κατοχή του 1853 όταν οι ΄Αγγλοι και Γάλλοι αποβίβασαν 15.000 πεζοναύτες στον Πειραιά και ασκήσανε κατοχή, με αίτημα την καταβολή του χρέους.  Το 1862 εξεγέρθηκε  ο λαός και καθάρισε τα κόμματα της κατοχής Αγγλικό, γαλλικό και έδιωξε τον ΄Οθωνα.  Το 1893 έγινε η χρεοκοπία του Τρικούπη για να μας στήσουν τον βρώμικο πόλεμο του 1897, επειδή δεν θέλησε ο Τρικούπης να παραδώσει την εθνική κυριαρχία, όπως έκαναν οι απόγονοί του, ο Παπανδρέου και συνέχισε ο Σαμαράς, για να μας επιβληθεί ο Διεθνής Οικονομικός ΄Ελεγχος το 1898 με απαίτηση των δανειστών να πληρώνονται σε χρυσάφι και έτσι μπήκε στη χώρα η χρυσή δραχμή (διπλό νόμισμα).

Παράδειγμα της κοτσαμπάσικης πολιτικής είναι και αυτό: Όταν  το 1913 ο ελληνικός στρατός στη Β. Ελλάδα δίνει φοβερές μάχες για να καταλάβει την σιδηροδρομική γραμμή Θεσσ/νίκη- Κωνστ/νούπολη νικά και γίνεται η παράδοση της γραμμής,  ξαφνικά οι Γάλλοι αποφάσισαν ότι ανήκει σε αυτούς στα πλαίσια της συμμαχικής μοιρασιάς. Και επειδή σε έδαφος ελληνικό δεν υπάρχει γαλλική ιδιοκτησία,  αποφάσισαν να μας την πουλήσουν και μας επιβάλλουν να πάρουμε 8 εκ. δολάρια δάνειο για να την αγοράσουμε , υποτίθεται ότι ήταν σύμμαχοι.  Ποιο ευρωπαϊκό έθνος θα δεχόταν τέτοια υποτέλεια;;;;

Χρεοκοπίας συνέχεια το 1932 επί Βενιζέλου και επιβολή από τον Τσαλδάρη, με λιτότητα, κλείσιμο των σχολείων, απόλυση δημοσίων υπαλλήλων απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης.

« Τι στήριξη από τους Ευρωπαίους!!!»

Στην Χούντα τι έγινε;;

Η χούντα έκανε το εξής κόλπο. Παρουσιάστηκε το φαινόμενο να παίρνουν δανεικά από τους ξένους οι εργοληπτικές εταιρείες με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και τα δανείζανε μετά στο κράτος και κερδίζανε τον τόκο και το κράτος τα ξανάδινε στους εργολάβους πίσω, άρα δεν φαινότανε το κράτος ότι έπαιρνε δάνειο, ενώ διογκωνόταν τα ελλείμματα. Στο βιβλίο του Ελευθεράτου «Το λαμόγιο στο χακί» μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες.

Μετά συνεχίστηκαν τα δάνεια με Καραμανλή, Παπανδρέου (Μεσογειακά ολοκληρωμένα κλπ κλπ) επιδοτήσεις, χωρίς έλεγχο από το κράτος, με αποτέλεσμα να μην επενδυθούν ούτε αυτά παραγωγικά και έτσι φτάσαμε μέχρι σήμερα που δεν έχουμε με όλα αυτά τα χρήματα επενδύσεις πουθενά. Γιατί εδώ δεν υπήρχε έλεγχος ενώ στην Ευρώπη που επίσης παίρνανε δάνεια, όπως εξάλλου γνωρίζετε όλοι, υπήρχε αστικό κράτος με νόμους που τα ελέγχανε για να έχουν ανάπτυξη και αποπληρωμή τους.  Και επειδή έχω ιδία γνώση, όταν επισκεπτόμασταν τα απομεμακρυσμένα χωριά στην Αυστρία, Ελβετία κ.α, υπήρχαν τυροκομιά μικρά, οινοποιία, μαγαζάκια με την πώληση των προϊόντων αυτών. Εδώ βρεθήκαμε σήμερα με καταχρεωμένους συνεταιρισμούς και παραχωρημένους στην  Τράπεζα Πειραιώς.

Θέλουν πραγματικά οι ξένοι να ξεπληρωθούν τα δάνεια;;;

΄Όχι βέβαια, για αυτούς μια χαρά είμαστε σε εξάρτηση. Μας βάλανε στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, αλλά η συμπεριφορά των ευρωπαίων είναι η ίδια με πριν το 1950 και στο χέρι μας είναι εάν η Ελλάδα θα είναι μια χώρα που θα αποφασίζει για τα του οίκου της, ή θα είμαστε μια χώρα που θα  της συμπεριφέρονται σαν φέουδο. Μας έβαλαν στην ΕΕ λέγοντας ότι θα είχαμε άνοδο στο ΑΕΠ μας, μα για κάθε 4% που αυξανόταν το ΑΕΠ ο δημόσιος δανεισμός αύξανε κατά 18%.

Και σκέφτηκαν το καλύτερο! Πως θα συνεχίσουμε να έχουμε εξάρτηση χρέους;;;;,

Μα με το ευρώ.  Πως θα τρομοκρατήσουμε τον κόσμο, σκέφτονται οι ντόπιοι κοτσαμπάσηδες, να μείνουμε πάντα υπόδουλοι και εμείς στην εξουσία;; Απλά με το ό,τι θα φύγουμε από το ευρώ.  Και τι είναι το ευρώ;;;

Το Ευρώ είναι χρεόγραφο. Η ΕΚΤ κόβει χρήμα και το πουλάει με τόκο βέβαια και απαγορεύει στα κράτη να εκδώσουν το δικό τους νόμισμα.  Το πουλάει στις τράπεζες και το μεταπωλούν στο κράτος και στην ιδιωτική οικονομία, χωρίς να αντιστοιχεί σε καμία επένδυση και δυναμική οικονομίας παρά μόνο από την  ζήτηση. Η τράπεζα το αγοράζει με τόκο 1,5% περίπου , η οποία μας το πουλά με επιτόκια από 4% έως 20% τόκο και ακόμα, δεν σου επιτρέπουν να έχεις ελεύθερες οικονομικές συναλλαγές με ολόκληρο τον κόσμο με βάση τις δικές σου οικονομικές προτεραιότητες και ανάγκες.  Αλλά μόνο εγκλωβισμένοι εκεί, στις αγορές που έχουν εκείνοι αποφασίσει. Επίσης από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στην ΕΕ, σου αφαιρούν από την νομισματική κυκλοφορία το 30% του νομίσματος που χρειάζεσαι. Η Ελλάδα που μπήκε 2002 (με ψεύτικα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ)  της έδωσαν 30% λιγότερο χρήμα από όσο χρειαζόταν, οπότε θα έπρεπε όλοι να δανειστούμε για να βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας.  Η άρχουσα τάξη σκέφτηκε γιατί να μην πάρουμε και εμείς ένα μπόνους;;; θυμάστε τα κόλντεν μπόυς;;;; και έτσι έγινε το κραχ του χρηματιστηρίου.  Τότε 60 ολιγάρχες με τα κομματικά τους ταμεία πήραν  165 εκ. ευρώ, το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν 160εκ. ευρώ. Κλέψανε δηλαδή  ένα ολόκληρο ΑΕΠ.  Και το χρέος αυξάνεται  χρωστάμε 326 εκ. και να μας τα σβήσουν ακόμα , με τον μηχανισμό του ευρώ θα βρεθούμε στην ίδια θέση μέσα σε 5 χρόνια. Μπήκαμε με το επιχείρημα να παίρνουμε χαμηλότοκα δάνεια έλεγε ο Σημίτης. Η δραχμή τότε είχε την εγγύηση του κράτους και της τράπεζας και το κράτος υποχρεούται να σε αποζημιώσει σε οποιαδήποτε περίπτωση.  Με την συνθήκη όμως του Μααστριχτ το 1992 άνοιξαν τα σύνορα (παγκοσμιοποίηση) μπήκαν οι πολυεθνικές,  μειώσανε τις εγγυήσεις για τις καταθέσεις, μέχρι 100 χιλ. και  το ευρώ δεν είναι πληρωτέο επί τη εμφανίσει, είναι λογιστικό χρήμα βάσει της ζήτησης από τις τράπεζες.  Μας χρεώνουν  με χρέος ώστε να εξασφαλίζουν με τόκους την εξάρτηση μας μέχρι τετάρτης γενεάς.

Βιώνουμε με το ευρώ ότι μας έχουν πει ότι θα πάθουμε με το εθνικό νόμισμα.  Για να επαναποκτήσουμε το έλεγχο της οικονομίας μας χρειαζόμαστε το εθνικό μας νόμισμα σύμφωνα με την οικονομική θεωρία και πρακτική.  Προσπαθούν να μας πείσουν εδώ και 2 αιώνες ότι χρειαζόμαστε νταβατζήδες και προστάτες για να επιβιώσουμε και μας ξεζουμίζουν.  Το δόγμα «Ανήκομεν εις την Δύσιν», σημαίνει είμαστε ΑΚΟΜΑ υποτελείς στην Δύση με τέτοια κατάντια, ώστε να παραιτηθούμε άνευ όρων και αμετάκλητα από την εθνική μας κυριαρχία που σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την δημόσια περιουσία του κράτους από το σύνολο της εθνικής επικράτειας. Γιατί σας κάνει εντύπωση που ζητούν βουνά, κάμπους, αεροδρόμια κλπ, μα τα θεωρούν δικά τους, αφού υπογράψαμε……

Τι κερδίζουν λοιπόν και τι οργανώνουν;;;

Ο Γιούνκερ τελευταία σκέφτηκε να ορίσει υπερυπουργό Οικονομικών, δηλαδή να μην εκλέγεται σύμφωνα με την αστική δημοκρατία και θα ελέγχει τους προϋπολογισμούς της ΕΕ και ποιος θα τον ελέγχει αυτόν;;;; Θέλουν να αποφύγουν την εκλογική διαδικασία, χωρίς κοινοβούλια και κυβερνήσεις και να ισχύει η ΕΚΤ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να ελέγχονται από τις εταιρείες, όπως γνωρίζω και εγώ προσωπικά, από τα λόμπι, όπως π.χ το λόμπι των μεταλλαγμένων που τόσα χρόνια πιέζει να περάσει η ΜΟΝΣΑΤΟ τα δικά της προϊόντα και έχει καταφέρει αρκετά να περάσει.

Και  φτάνουμε με την ετοιμαζόμενη διατλαντική συμφωνία TTIP μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, συνέχεια μιας τρόικα η οποία περιλαμβάνει εταιρείες Αμερικής και Ευρώπης που θέλουν να επιβάλλουν οικονομικά και πολιτικά τις θελήσεις τους στους λαούς. π.χ εάν στο κράτος υπάρχει μια ρύθμιση που προστατεύει τους σιτοπαραγωγούς της Θεσσαλίας, μπορεί βάσει της συμφωνίας να πάνε το κράτος στο δικαστήριο γιατί εμποδίζει την εταιρεία στο έργο της και το ελεύθερο ανταγωνισμό. Γι’αυτό «Μην μασάτε» με τις δήθεν κόντρες Αμερικής-Ευρώπης, έχουν συμφωνίες να κάνουν, δεν τους συμφέρει να μην τα έχουν καλά μεταξύ τους.  Εδώ ετοιμάζονται να κυβερνήσουν τον κόσμο (οι εταιρείες τους δηλαδή)!!!

΄Όμως..

Λόγω της παράδοσης των αστικών επαναστάσεων είναι δύσκολο να επιβάλλουν πολιτικά εξαρτημένες κοινωνίες και να αποφασίζουν οι εταιρείες.

Ιστορικά βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι που λέει:  ΄΄ Η ο λαός ξεσηκώνεται, όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν και χωρίς να παραδώσει τη χώρα πάλι στους τοκογλύφους και στο διαχρονικά πολιτικό πελατειακό τους σύστημα.

΄Η το ΟΧΙ θα είναι  και πάλι μια ιστορική μάχη που χάθηκε μέσα στους αγώνες της ελληνικής φυλής.

Και επειδή όταν θέλουμε ειρήνη πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο, με όπλο μας την γνώση και την αποφασιστικότητα θα βγούμε μπροστά και δεν θα επιτρέψουμε σαν λαός άλλη ιταμή αντιμετώπιση από ξένους και ντόπιους κοτσαμπάσηδες.  Η Φιλική Εταιρεία θα ξαναζωντανέψει και αυτή τη φορά θα νικήσει, γιατί εμείς αποφασίζουμε και γιατί– πρέπει να αφήσουμε κληρονομιά που θα εμπνέει την νέα γενιά–, κατά τον Πάνο Τζαβέλα.

Περισσότερη ενημέρωση:  Καθημερινά στον e-roi.gr ή στο you tube.

Δέσποινα Κουρουπάκη                                Πηγές: Μάκης Σταύρου -ιστορικός

Μέλος ΕΠΑΜ                                                             Δημήτρης Καζάκης-οικονομολόγος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos