Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Θυμάστε που μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και το πέρασμα στους καπιταλιστικούς «παραδείσους» γκρέμιζαν με ιαχές θριάμβου τις προτομές του Μαρξ και του Λένιν;

Ε, λοιπόν, κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις μέρες μας με τον Πατροκοσμά. Καθώς περνάμε κάτω απ’ τα «καυδιανά δίκρανα» της παγκόσμιας δικτατορίας του σιωνισμού και του ναζισμού του 4ου ράιχ. Αλλά να όμως που  φέτος γιορτάζουμε τα τριακόσια χρόνια από τη γέννησή του (1714). Γεγονός για το οποίο μάλιστα η Ιερά Σύνοδος έχει κηρύξει το 2014 έτος Πατροκοσμά.

Αλλά, για να γίνει αντιληπτή η διαμετρική με το όραμα και το έργο του Πατροκοσμά αντίθεση, ας κάμουμε κάποιες συγκρίσεις με τη σύγχρονη πραγματικότητα:

Βασική επιδίωξη του Πατροκοσμά ήταν να κάμει τους Έλληνες να ξαναβρούν την αληθινή τους ταυτότητα, που η πλημμυρίδα των εξισλαμισμών απειλούσε να εξαφανίσει. Και διέβλεψε ότι μοναδικός ανασχετικός παράγοντας για την αναχαίτιση της εκβαρβάρωσης των Ελλήνων ήταν το πανίσχυρο Ευαγγέλιο. Ενώ  μοναδικός δρόμος, για την προσπέλασή του απ’ τις ευρύτερες λαϊκές μάζες ήταν η παιδεία. Που πρώτα-πρώτα φρόντισε να εξασφαλίσει ο Πτροκοσμάς για τον εαυτό του. Έτσι ώστε ν’ αποκτήσει τα εφόδια, με τα οποία θα υλοποιούσε το δύσκολο έργο, που οραματιζόταν. Για να του προσφέρει ο Θεός παράλληλα χαρίσματα ασύγκριτα περισσότερα. έτσι ώστε τα λεγόμενά του να επισφραγίζονται με το προφητικό και θαυματουργικό του χάρισμα! Με αποτέλεσμα να γίνει θρύλος και τραγούδι και ζωντανή παράδοση, που φλόγιζε τις καρδιές και αναπτέρωνε τις αποσταμένες ελπίδες των ραγιάδων.

Μιλάει και ο λόγος του γίνεται σάρκα. Ιδρύει παντού σχολεία, σχολαρχεία, ιερατικές σχολές. Έτσι ώστε το έργο του να έχει συνέχεια και συνεχιστές. Αλλά σάρκα της διδασκαλίας του γίνεται και η κοινωνική δικαιοσύνη. Και, με βάση το πνεύμα της ευαγγελικής δικαιοσύνης, κεραυνοβολεί τις καταχρήσεις και την εκμετάλλευση των αρχόντων σε βάρος του λαού. Με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση των κοτζαμπάσηδων, των προυχόντων και των Εβραίων. Αλλά και να κεντρίσει επιπλέον το φθόνο κάποιων δεσποτάδων και άλλων βολεμένων κληρικών. Οι οποίοι όλοι μαζί συναποτελούσαν το αρχοντολόι του μαμωνά, που συνασπίστηκε εναντίον του. Με αποτέλεσμα να μην του επιτρέπουν να κηρύττει μέσα στις πόλεις. Φτάνοντας μάλιστα ο δεσπότης της Ζακύνθου Κουτούζης στο σημείο να τον κηρύξει «αιρετικό» και να του επιβάλει  και εκκλησιαστικό επιτίμιο.

Αλλά οι κακούργοι μες στην ανοησία τους και οι ανόητοι μες στην κακουργία τους, όταν δεν μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν κάποιον με επιχειρήματα, φροντίζουν να τον φιμώσουν. Κι όταν δεν μπορούν να τον φιμώσουν, τον δολοφονούν. Και στην περίπτωση του Πατροκοσμά τους έβγαλαν όλους απ’ τη δύσκολη θέση οι Εβραίοι. Που πλήρωσαν τον Κουρτ Πασά  και τον απαγχόνισε (24 Αυγούστου 17779).

Τι γίνεται όμως σήμερα;

Σήμερα, όπως είναι γνωστό, κλείνουν τα σχολεία.  Και στα σχολικά βιβλία έχουν αντικαταστήσει τα αριστουργήματα της υπέροχης ελληνικής λογοτεχνίας με κουρελογραφήματα εγκάθετων μισελλήνων. Με τα οποία μεθοδεύουν την πνευματική δολοφονία των ελληνοπαίδων. Αφαιρώντας τους κάθε ηθικό και πνευματικό προσανατολισμό. Με αποτέλεσμα να παραδέρνουν μέσα σε σκοτάδια αδιέξοδης σύγχυσης.

Αλλά και πέρα απ’ το χώρο της παιδείας προσπαθούν να αλλοιώσουν και αμαυρώσουν σε όλα τα επίπεδα την ελληνική ταυτότητα. Και έφτασαν στο σημείο να μας αφαιρέσουν ακόμη και το τυπικό δικαίωμα να αναγράφεται το θρήσκευμά στις αστυνομικές μας ταυτότητές. Με αποτέλεσμα να κουβαλάμε πάνω μας τις ταυτότητες, που μας επέβαλαν, μέσω των αρχιερέων της διαφθοράς εφιαλτών οι σιωνιστές επικυρίαρχοι. Η άκρατη κοινωνική αδικία και η τοκογλυφία, που ο Πατροκοσμάς πολέμησε, είναι πλέον δόγμα και παντιέρα του μαφιόζικου κατεστημένου. Και αποτελούν το κυρίαρχο καθεστώς, του οποίου είμαστε, δυστυχώς, υποτελείς. Με αποτέλεσμα τώρα να φτάσουμε στο κατάντημα να θέλουν, σύμφωνα με απαίτηση των αρχιρατσιστών σιωνιστών, να μας στιγματίσουν και ως ρατσιστές…

Δεν συνιστούν μήπως όλα αυτά και πάμπολλα άλλα, καθαίρεση του έργου του Πατροκοσμά; Μπορεί βέβαια σήμερα στη γιορτή του να ακουστούν πολλά και διάφορα  φανφαρόνικα και ηχηρά. Όμως η πραγματικότητα φωνάζει ότι το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, με την ανοχή του εκκλησιαστικού, γκρεμίζει συστηματικά το έργο του Πατροκοσμά.

Και μπαίνει το ερώτημα: Αν ο ίδιος, «εν ετέρα μορφή», ξαναρχόταν  στην και πάλι ουσιαστικά σκλαβωμένη πατρίδα μας, που ολοένα και περισσότερο «εξισλαμίζεται» πώς θα τον αντιμετώπιζαν οι σύγχρονες αρχές και εξουσίες; Και όχι μόνο οι κοσμικές αλλά και οι εκκλησιαστικές. Ιδιαίτερα όταν θα καυτηρίαζε τον δόλιο και ύπουλο ρόλο  της παγκόσμιας δικτατορίας του σιωνισμού! Τα κομματόσκυλα του δικομματισμού και οι ιεροεξεταστές του 4ου ράιχ δεν θα του είχαν απαγορεύσει το κήρυγμα; Κι αν τολμούσε να επιλέξει, αντί της νεοημερολογίτικης κρατικής Εκκλησίας, την παλαιοημερολογίτικη δεν θα του είχαν αλυσοδέσει τους ναούς; Και δεν θα τον κήρυσσαν «αιρετικό» και δεν θα του επέβαλαν επιτίμια, όπως τότε ο δεσπότης της Ζακύνθου; Και μπορεί να έφταναν ακόμη και στην καθαίρεσή του, αν δεν γονάτιζε να προσκυνήσει τη δεσποτική τους παντούφλα! Ενώ την ίδια ώρα θα εκθείαζαν το έργο του, φλυαρώντας σχοινοτενώς περί «φωτισμού και θέωσης»…

Την ίδια στιγμή, που οι λουκουμομπεμπέδες και τα ντόπερμαν των τηλεοπτικών καναλιών υπουργοί με τα νομοθετικά τους ανοσιουργήματα καθαιρούν πανηγυρικά, μαζί με την κυριακάτικη αργία, το έργο του και στήνουν αγχόνες για χιλιάδες Ελλήνων!…

Πειθόμενοι πάντα τοις ρήμασι και τοις χρήμασι των διαχρονικών δολοφόνων του Πατροκοσμά και της πατρίδας μας…

παπα-Ηλίας

http://papailiasyfantis.wordpress.com

e mail: yfantis.ilias@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos