Η μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών δήμου Αγίου Νικολάου
τα κτίρια του ΟΤΕ στον Ξερόκαμπο

«Πέραν της διαφωνίας  μας για τη μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών εκτός Πόλης και το χάσιμο ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ για την κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου, παρακολουθούμε  διάφορα επεισόδια  στη διαδικασία της μεταφοράς.

Υπήρξαν εξ αρχής προβλήματα ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ των κτιρίων του ΟΤΕ και επιφυλάξεις  από πολλές πλευρές.

Και αυτό διότι σημαντικό τμήμα των κτιρίων είναι  ακατάλληλο για τη στέγαση υπηρεσιών και φυσικά δεν καλύπτουν τους  όρους της προκήρυξης.

Από την Πολεοδομία  ζητήθηκε η άποψη για τη νομιμότητα των κτιρίων. Η Πολεοδομία ζήτησε από τις περιφερειακές υπηρεσίες  άποψη επί του θέματος. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού με το 1968/28-7-2017 έγγραφό της προς το αρμόδιο Υπουργείο διατύπωσε  σχετικό ερώτημα  για  τη δυνατότατα αλλαγής  χρήσης για την στέγαση Δημόσιων Υπηρεσιών. Απάντηση δε έχει έρθει.

Και ακολουθεί μια σειρά ενεργειών και προκύπτουν ερωτήματα :

  1. Υπογράφεται στις 18-7-2017 συμφωνητικό μίσθωσης με τον ΟΤΕ με μηνιαίο μίσθωμα 5250,00. Πως μπορεί να είναι ΝΟΜΙΜΟ το συμφωνητικό, όταν ακόμα δεν υπάρχει γνωμάτευση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την νομιμότητα των κτιρίων για  τη στέγαση των Υπηρεσιών;
  2. Προϋπόθεση για τη σύμβαση ήταν η κυκλοφοριακή σύνδεση. Έχει εξασφαλιστεί;
  3. Πληροφορούμαστε ότι γίνονται εργασίες στο κτίριο του ΟΤΕ από εργολάβο του Δήμου. Με βάση ποια μελέτη και ποια έγκριση;  Πως θα πληρωθεί ο εργολάβος για τις εργασίες αυτές ; Επίσης έχει εκδοθεί από το Δήμο η απαιτούμενη άδεια για την κλίμακα των εργασιών που γίνονται;

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου σε προηγούμενο συμβούλιο ότι όλα γίνονται  νόμιμα,  η πράξη καταδεικνύει άλλα φαινόμενα και συμπεριφορές  .

Ζητούμε ως εκ τούτου την αποκατάσταση της νομιμότητας και την αναθεώρηση αυτών των τακτικών που μόνο  καλό δεν κάνουν στον  τόπο και εκθέτουν το Δήμο…»

Τα παραπάνω ζητήματα  είχαμε θέσει στο ΔΣ όσον αφορά το θέμα των διαδικασιών και της νομιμότητας  των ενεργειών για τη μεταφορά και τη στέγαση του Δημαρχείου σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΣΧΟΟΑΠ. Επ αυτών περιμένουμε απαντήσεις και κυρίως  τήρηση της νομιμότητας ώστε να μην προκληθεί ζημία σε βάρος το Δήμου. Και ας αφήσει ο κΖερβός τις φαντασίες περί των κινήτρων μας …..

6 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos