Η Πολιτεία που αδυνατεί να υποστηρίξει τη νομιμότητα εκτρέφει ‘’Σώρρες’’
ο Σπύρος Δανέλλης στη Βουλή

Η όλη υπόθεση “Αρτέμης Σώρρας” αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη, θα φάνταζε ως χοντροκομμένη φάρσα…

Όταν όμως εισαγγελικός λειτουργός εντέλει προκαταρκτική εξέταση κατά του διοικητή του τέως ΟΑΕΕ και νυν υποδιοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Τσακίρη, διότι δεν έκανε δεκτά τα «ομόλογα» του Αρτέμη Σώρρα, φαίνεται πως βασικοί θεσμοί και λειτουργίες της Πολιτείας αδυνατούν να υποστηρίξουν την κανονικότητα.

Η ελληνική κοινωνία έχει αποδειχθεί ευάλωτη στη συνωμοσιολογία, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ειδικά, μετά την εύπεπτη, αντιμνημονιακή ρητορική.

Ρητορική που έστησε πολιτικές καριέρες, εγκλωβίζοντας στον παραλογισμό όσους κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της χρεοκοπίας.

Η κοινωνία αυτή, σήμερα, αφήνεται από το κράτος βορά στα νύχια επιτήδειων και αδίστακτων εκμεταλλευτών.

Στις 1/11/2016 κατέθεσα Ερώτηση – Αναφορά στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Υπουργό Οικονομικών, καλώντας τους να προστατέψουν τους πολίτες και το δημόσιο από την καμπάνια «σεισάχθειας» του Σώρρα.

Προς τούτο, προσκόμισα φυλλάδια που διαφημίζουν στους πολίτες δήθεν ‘’οριστικό ξεχρέωμα’’ από τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, από τον ανύπαρκτο πακτωλό χρημάτων του γνωστού ψευδο-επενδυτή, που υποτίθεται πως είναι διαθέσιμα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Έναν σχεδόν μήνα αργότερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μου απάντησε πως το όλο ζήτημα βρίσκονταν στο στάδιο της προδικασίας, μαλώνοντάς με μάλιστα γιατί τάχα ζητώ παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, ενώ από την πλευρά του, ο Υπουργός  Οικονομικών δεν θεώρησε καν σκόπιμο να μου  απαντήσει.

Σήμερα που το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, ας πράξει επιτέλους η Πολιτεία τα αυτονόητα και ας πάψει να αποτελεί μέρος αυτού του σουρεαλιστικού και τόσο κακόγουστου ανέκδοτου…

Επισυνάπτω την σχετική Ερώτηση – Αναφορά μου, καθώς και την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Σπύρος Δανέλλης

Βουλευτής Ηρακλείου

Διαβάστε:

η αναφορά Δανέλλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης

η απάντηση του υπουργού δικαιοσύνης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos