Κρήτη λεβεντομάναΕίχαμε προβλέψει δύο πράγματα:

1) Μόλις έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας στα Ζωνιανά, όλα, αποδείχτηκε, έμειναν ως είχαν.
2) Η Αστυνομία βρήκε ότι ήθελαν οι Ζωνιανοί.

Η ζοφερή πραγματικότητα, δείχνει ότι παρά την πολυδιαφημισμένη επιχείρηση, κατ’ ουσίαν οι μηχανισμοί της περιοχής έμεινα ανέγγιχτοι.

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση της Αστυνομίας από τη περιοχή, σε συνεργασία με τους συνήθεις πληροφοριοδότες, οι «ειδικοί», κλέβουν 140 τόσα ζώα του φιλήσυχου καλλιτέχνη Γιάννη Βάρδα από τον Κρούστα Λασιθίου και μόνο όταν αρχίζουν τα τηλέφωνα και γίνεται από τηλεοράσεως έκκληση, οι κλέφτες επιστρέφουν πίσω έναν αριθμό ζώων στον άνθρωπο, ενώ η αστυνομία επαίρεται ότι βρήκε κάποια από τα κλεμμένα, αυτά που γύρισαν πίσω οι κλέφτες. Κανέναν δεν απασχόλησε πως πήγαν τα κλεμμένα σε σφαγείο και με τι χαρτιά.
Τελικά η υπόθεση «σάστηκε» σε άλλο επίπεδο, δείχνοντας ότι οι αρχές του τόπου, ούτε καν κατανοούν τι συμβαίνει γύρω τους.

Η αγροτική ασφάλεια, συνεχίζει να κινείται στη σφαίρα του ανύπαρκτου. Οι βοσκοί καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους και τόσο η αστυνομία στο Λασίθι, όσο και η εισαγγελία περί άλλων τυρβάζουν.

Και αφού οι επίδοξοι κλέφτες κατάλαβαν ότι η αστυνομία δεν έχει πλέον τρόπο να περιπολεί έξω από τις πόλεις λόγω έλλειψης προσωπικού, ανοίγουν μέρα μεσημέρι, σπίτια και καταστήματα, στη Κριτσά, στην Ελούντα και αλλού.

Και οι πολίτες της περιοχής, αναρωτιούνται:

Μας προστατεύει κανείς ή θα πρέπει να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας;

Υ.Γ.
Λίγο μετά το ανέβασμα του αυτού του σχολίου στο διαδίκτυο, μάθαμε για την ανατίναξη του αυτοκινήτου του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βάμου. Δυστυχώς, οι λογικές κάποιων δεν αλλάζουν έτσι εύκολα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos